13. oktobar 2016.13. okt 2016.
DRAGAN STANKOVIĆ, INICIJATIVA SELO - GRAD

ŠTA JE SA DRŽAVNIM SUBVENCIJAMA?

Inicijativa Selo ““ Grad poslala je pismo Ministarstvu poljoprivrede sa zahtevom da se izjasni da li će i kada poljoprivrednicima u Mačvi da budu isplaćene subvencije.
Prema rečima Dragana Stankovića, poljoprivrednog proizvođača i gradskog odbornika, država je prestala da isplaćuje subvencije 15. februara.
- U najtežem položaju su stočari u našem kraju, njima se najviše duguje. Ministarstvo je donelo odluku da se subvencije za goveda podnose posle predaje bikova, a ranije je bilo unapred, a posle svega toga prestali su da isplaćuju svoje obaveze ““ istakao je Stanković.
On je rekao da su stočari u problemu, jer je sada period kada treba kupiti stočnu hranu, koja je sada najjeftinija.
- Prema nekim informacijama iz Poljoprivredne stručne službe i Poreske uprave, subvencija neće ni biti. Zbog toga zahtevamo od Ministarstva poljoprivrede da nam se obrate i kažu da li će biti subvencija i kada će da nam isplate ““ dodao je Stanković.
Ovakva reakcija, kako je napomenuo, nije politikanstvo, već realan problem i zatražio je od narodnih poslanika SNS iz našeg kraja da se zauzmu za rešavanje problema oko isplate subvencija.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa