ВАТЕРПОЛИСТИ ШАПЦА СТАРТУЈУ У РЕГИОНАЛНОЈ А2 ЛИГИ

ПОЧЕТАК НОВЕ ИСТОРИЈЕ

  • Број 3598 (13. окт 2016.)
Први пут, ВК „Шабац“ биће део Регионалне лиге, а после Металопластике 2011. године, љубитељи спорта у нашем граду могу гледати такмичење са клубовима бивше Југославије. У дебију пред домаћом публиком, угостиће хрватски „Соларис“ Шибеник.
- Ривал нам је један од најбољих тимова А2 лиге и екипа која је фаворит из сенке за А1 ранг. Прошле сезоне су се борили са Будвом за позицију у баражу. Поражени су од Катара кући и сигурно желе да то исправе код нас, али ми имамо обавезу да се супротставимо свом снагом и боримо се због наших навијача и свих у клубу ““ истакао је тренер Шапца Балша Николић.
Тим се још уиграва, али „Шабац“ је недавно добио и појачање у стручном штабу. Свим селекцијама у раду помагаће чувени Горан Рађеновић, бивши репрезентативац Југославије, освајача играчких олимпијских, светских, европских медаља и вишеструки шампион са Партизаном. Као тренер, освојио је шампионски пехар са Бечејом, играо финале Лиге шампиона, а претходних година је радио са млађим категоријама неколико италијанских клубова, укључујући Про Реко.