13. oktobar 2016.13. okt 2016.

ČIVIJAŠKI HOROSKOP

VAGA
Nešto se opasno sprema čim vas nema u javnosti. Nismo ni mi, ni vi navikli na to. A, inspiracije je bilo na sve strane. Možda je problem u vama što ne smete da se drznete da udarite na NAJINSPIRATIVNIJEG koji je vedrio i oblačio u Nišu i okolini prethodnih sedam dana. Mogli ste da poentirate više puta, ali nemate petlju. Skupite je već jednom, i udrite po NEDODIRLjIVOM. Još ništa od puta u Hrvatsku?
ŠKORPIJA
Za nekoga koga je izbacila poplava, umete da se izvadite, ali loše. Kada ste ste na tviteru napisali jednoj ženi da je glupa ko „k“, svi su vas odmah napali, jer su pomislili da ste polislili na isto ono što i svi ostali. Ali, niste. Vi ste pomislili na „klip“, a još su stari Sloveni govorili jedno drugom da su „glupi ko klip“. Isto kao i „ko o čemu kuvar o poštenju“, itd. To što neki drugi imaju pokvarene misli, nije vaš problem.
STRELAC
Kada je Mitar Mirić spevao onu čuvenu: „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“, sigurno je mislio na vas, ali nije hteo da bude očigledno i da je otpeva u prvom licu jednine. Vi ste neuništivi, sva sila, od Rusa do turista koji su krenuli put Ostroga, urotila se protiv vas, i opet ništa. Dobiste vi još jedan mandat i to uz provereni recept ““ državni udar. Cilj opravdava sredstvo. Ko je izgubio, neka ne priznaje izbore.
JARAC
Sreća vaša, pa niste mnogo osetili čari spavanja u kasarni, spasio vas resor. Ne ide da se šef diplomatije bakće sa običnim plebsom, tamo na jugu Srbije. Imate pametnija posla, na primer NATO. Lepo ih pozvaste da dođu u Srbiju redovnom linijom. Koja je to linija, verovatno ni vi ne znate, a ionako nije važno, mnoge redovne linije u Srbiji mnogo kasne. Važno je da ste se smirili i završili sa poslom razrednog starešine koji pomahnitalo deli ukore i predisključenja.
VODOLIJA
Živo nas zanima da li vam je više prijala kafa sa Brkom, ili Brkina salata. Beše to isti onaj Brka koga ste nazvali najvećim lopovom. Sada pijuckate kafu sa njim, što ne sutra i sa nekim drugim beguncima. I to su neki naši Srbi tamo u dalekom svetu. Ne kukajte više o kandidaturi, vidite da to ne prolazi kod NjEGA. Budite srećni što ste i jedan mandat priveli kraju. Dosta je to.
RIBE
Niš postade vaše srednje ime. Lepo se osećate na Jugu. Nekako vas narod voli, vidite to, lice vam se zarumeni, a osmeh ne skida od tolike miline. Sve je vama jasno šta se dešava i u toj Juri i u toj Surdulici. Koliko god da je teško, mnogo je lakše kada vas vide, dodirnu, naročito ona plavuša iz Vranja. Do sada smo znali da ne spavate i da ne idete često tamo gde i VI idete pešice, ali nismo znali da ne doručkujete. A, doručak je najvažniji obrok u danu. Ne preskačite, i ipak, nosite majice.
OVAN
Šta vam je trebalo da na izborni dan idete da obilazite Ostrog. Mogli ste to da uradite dan, dva kasnije, ne ranije, a vi zapeli. I još društvo poveli sa sobom. Pa, na šta to liči nego na državni udar. Da ste krenuli dan kasnije, sada bi uživali u nekoj mladoj jagnjetini ispod sača, a ne štrajkovali glađu. Ako ne urodi plodom, ne sekirajte se. Neko nije uspeo ni kada je u štrajk, pored gladi, ubacio i žeđ. I to će se završiti, a onda pamet u glavu.
BIK
Nema vas u Skupštini kada se priča o putevima i tunelima. Hoćete da neko drugi pokupi mast od vašeg rada. Ne može vas da poremeti tih nekoliko milimetara koje neko mora da ostruže sa srpskih koridora. Nije lepo izbegavati poslanike. Mnogo nedostajete Šešelju. Spremio se za vas, da ne kažemo ““ doterao, a vas nema. Sigurno su u pitanju neodložni poslovi. Sva sreća, pa se malo smirila priča o vašoj kandidaturi.
BLIZANCI
Mi sada ne znamo na čemu smo. Da li ste nam se izvinili, ili ne. Nekako nam lepo bilo oko srca, a opet, primili smo to izvinjenje sa izvesnom dozom rezerve. Prosto je nemoguće da nas male, mune tako veliko june. Bez obzira na sve naše simpatije prema vama, i vi poput mnogih sprskih kolega trčite uzaludnu trku. Tako su se sklopile kockice, ali imamo razumevanje za vas. Imate iritantnu protivnicu i svaka vam je kao u Njegoša.
RAK
Iako ste izgubili u trci za predsednika sveta, niste izgubili borbeni duh. I još ste uspeli NjEMU da skrešete u brk. Nije vam ostao dužan i prozvao vas je da gledate u pasulj, ne znajući da u tom plemenitom zrnu svašta nešto može da se vidi. Kažu da ste dobar kandidat, ali i vi verujete da će NjEGOV kandidat da bude upravo ON, i da ta trka ne bi bila uspešna. Izbore ne dobija uvek najbolji, već najuporniji. Najbolji dokaz za to je aktuelni predsednik. Možda vredi pokušati.
LAV
Ne, nikako ni ne razmišljajte o tome da budete predsednički kandidat. Tek ste pobedili na stranačkim izborima. Ne treba vam “zakucavanje“ u ovom trenutku. Pa, ni vaši članovi ne bi listom glasali za vas. Ima logike, ali nije vreme, verujte. Biće dana za megdana. Sedite malo sa ostalim kolegama i otvoreno razgovarajte. Vidite da i na drugoj strani ne cveta hiljadu cvetova. Budite mudri.
DEVICA
Dočekasmo trenutak da vi nešto ne znate. Bogu hvala ne radi se ni o Hrvatskoj, ni o Bosni, ni o vašem resoru. Vi ne znate kako funkcioniše TANjUG, ali znate da je ON veliki državnik, a Rama mali političar. Čujemo da volite da letite sportskim avionima na malim relacijama. Može se. Još kada biste stavili rotaciju na „vazduplohov“, gde bi vam bio kraj. Važno je da i vas nema u Nišu, a svaki dan se obiđe nekoliko fabrika, na stotine radnika, socijalnih problema...
PS. U ovom Oroskopu nismo spomenuli Vojislava Šešelja, Milorada Čučkovića, Mila Đukanovića, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Bratislava Dikića, Zoranu Mihajlović, Donalda Trampa, Vuka Jeremića, Dragana Šutanovca i Aleksandra Vulina...
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa