13. oktobar 2016.13. okt 2016.
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

NE DELITE GRAĐANE

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je u ponedeljak konferenciju za medije na kojoj je još jednom bilo reči o povraćaju sredstava od poreza na imovinu u seoske mesne zajednice. Poverenik SNS u Šapcu, Aleksandar Pajić ponovio je da se ovaj novac vraća selektivno, odnosno da mesne zajednice čiji saveti podržavaju SNS uglavnom ne dobijaju sredstva.
-Zamenik načelnika Gradske uprave Milan Vasić prošle sedmice je posetio Štitar čiji savet većinski podržava politiku trenutne vlasti u Šapcu. Mi ukazujemo na to da su mesne zajednice čiji saveti podržavaju SNS onemogućeni da dobiju povraćaj sredstava od poreza. Nije nam jasno zašto se prave razlike i da li je moguće da meštane sela dele na “naše i vaše“. To su sve naši građani bez obzira za koga su glasali, rekao je Pajić.
Poverenik SNS je podsetio da je prilikom uvođenja poreza na imovinu obećano da će se sredstva vratiti jer građani najbolje znaju šta je u njihovom interesu. Istakao je da se SNS slaže sa tim, ali da ne bi smelo da bude podela.
-Lepa je slika kada se u centru grada traži mišljenje građana gde treba novac da se ulaže, ali nije politički korektno da 100 ili 1.000 ljudi anketiranih na ulici bolje znaju od 50.000 građana na seoskom području šta je za njih najbolje, naveo je Pajić.
Prema rečima poverenika SNS, 90 odsto sela u kojima su na vlasti saveti koji podržavaju SNS nisu dobila povraćaj sredstava da reše svoje probleme.
M.M.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa