13. oktobar 2016.13. okt 2016.
PETICIJA ZA NADOKNADU ZA TREĆE DETE

Prikupljanje potpisa do petka

Udruženje “Majke sa troje dece“ pokrenulo je peticiju za sticanje prava majki sa troje dece na novčanu nadoknadu. Potpisi će se sakupljati do petka uveče. Akcija je organizovana u većini gradova u Srbiji, a da bi njihov zahtev stigao do Skupštine Srbije potrebno je da se sakupi 30.000 potpisa.
- Roditelji u Srbiji se suočavaju sa veoma teškom situacijom. Majke sa troje dece često su diskriminisane. Ove nadoknade bi se primale iz demografskog fonda i treća deca bi imala prihod do punoletstva, objašnjava Marina Stanojević iz Udruženja.
Podržalo ih je Udruženje građana “Cerski marš“, Udruženje žena “Ljiljan“ i Ruska stranka. Ljiljana Milošević, predsednica Udruženja “Ljiljan“ i inače se zalaže za pomoć ženama.
- Trebalo bi svi da se uključimo u ovu akciju i da se izborimo da majke sa troje dece dobiju pomoć u materijalnom smislu. Nadamo se da će i država pokazati razumevanje, jer je ovo značajno i za porast nataliteta, rekla je Ljiljana Milošević.
Trenutno u Šapcu 20-ak majki prikuplja potpise. Potrebno je izdvojiti samo dva minuta vremena za podršku ovoj akciji. Svako ko želi, može se potpisati i u prostorijama Ruske stranke u periodu od 10 do 15 časova. Sakupljeni potpisi poslaće se centrali Udruženja u Pančevo gde će biti overeni, a potom prosleđeni u Skupštinu Srbije.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa