13. oktobar 2016.13. okt 2016.
KOCELjEVAČKA OSNOVNA ŠKOLA OBELEŽILA SVOJ DAN U SVILEUVI

ŠKOLE U NOVOM RUHU

Ove godine OŠ “Mića Stanojlović“ iz Koceljeve obeležila je svoj dan u Svileuvi, u jednoj od pet osmorazrednih škola sa područja ove opštine. U prisustvu sadašnjih i prosvetnih radnika u penziji, rukovodstva škole i opštine i učenika, priređen je prigodan kulturno-umetnički program koji su realizovali đaci ove ali i škole iz Koceljeve i Draginja.
Direktor koceljevačke osnovne škole, Pavle Aleksić, podsetio je da je zahvaljujući lokalnoj samoupravi i donatorima veliki broj školskih objekata renoviran.
- To je slučaj i sa školom u Svileuvi u čiju je kompletnu rekonstrukciju uloženo oko pet miliona dinara - rekao je direktor ove ustanove.
Današnja školska zgrada podignuta je početkom sedamdesetih godina prošlog veka i ovo je prva ozbiljnija investicija koja je učenicima i zaposlenima obezbedila daleko pristojnije uslove za rad.
Novim izgledom škole u Svileuvi, u jednom od najvećih srpskih sela u kojem je učitelj bio i čuveni književnik Janko Veselinović, prijatno je bila iznenađena i nekadašnja učiteljica Radmila Đorđević koja je od 1965. godine do odlaska u penziju izvela brojne generacije.
- Bilo je veoma teško raditi ovde kada sam počela. Putovala sam na posao. Jedno vreme sam ovde i stanovala. Danas je, vidim, škola mnogo opremljenija, lepše izgleda, veća je i toplija. U ono vreme kada sam ja radila to nije bilo tako. Što se tiče puta do škole isti je. Samo je još stariji. I dece je, nažalost, manje - kaže nekadašnja učiteljica.
O većem broju dece nekada, priča i Borka Tešić, dugogodišnja učiteljica koja je četiri godine radila u školi u Svileuvi.
- Bila sam i rukovodilac od 1997. Tada je bilo osam razreda. Nisu bila velika odeljenja, ali su bila čista. Danas čujem da ovde spajaju razrede. Deca su tada bila dobra, kulturna, lepo vaspitana. Roditelji su se interesovali za svoju decu, dolazili su često u školu. Čini mi se da je to danas drugačije - smatra Borka.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa