Инфо

Берза

  • aero 1.361 ⚫ 0,00%
  • enhl 1.220 ▼ -0,08%
  • niis 690 ▼ -0,29%
(20. октобар 2016.)
СТУДЕНТИ И ПРОСВЕТНИ РАДНИЦИ У ПОСЕТИ ШАПЦУ

ИЗ ШАПЦА ПОНЕЛИ ЛЕПЕ УТИСКЕ

Студенти Високе туристичке школе из Београда у оквиру теренске наставе ове високошколске установе прошле суботе посетили Шабац. Поред њих, наш град посетили и просветни радници из Врчина
Прошле суботе, у центру Шапца, необична слика: млади студенти Високе туристичке школе, уче о историји нашег града и читавог краја.
- Најјачи утисак на нас је оставила прича о страдању Шапца и његових становника у Првом светском рату. Веома нам се допао модерно уређен градски Трг, који је због спектра боја јединствен у Србији, навеле су студенткиње Јелена Стефановић и Александра Антић.
Лепота града и гостољубивост домаћина оставили су јак утисак на професорку Снежану Штетић.
- Морамо да волимо своју земљу ако желимо да развијамо туризам. Многи студенти су први пут у Шапцу, а град им се веома свидео. Посебно су се заинтересовали за историју овог града, а на њих је веома леп утисак оставила Господар Јевремова улица, Црква Светих апостола Петра и Павла, као и градски Трг. Верујем да ће ово бити почетак квалитетне сарадње између Високе туристичке школе и града Шапца, јер видим спремност и представника града и студената. Студенти су одушевљени изгледом и историјом града, а сећам се да је и прошлогодишња генерација, након посете Шапцу, месецима причала о овом граду. Драго нам је и да се градоначелник Шапца Небојша Зеленовић показао као прави домаћин, те је током посете разговарао са нашим студентима и одговарао на њихова питања, нагласила је професорка Штетић.
Некадашња студенткиња ове високообразовне установе, Ана Павловић, лиценцирани туристички водич Туристичке организације Шапца, припремила је план посете граду и околним локацијама.
- Студенти су чули доста тога о богатој историји нашег града. Свидела им се и шетња кроз центар града, који представља спој традиционалног и модерног. Круна обиласка центра града била је посета Тргу шабачких жртава и споменику са одликовањима у пешачкој зони, навела је Ана Павловић.
Одмах након студената из Београда у центар града стигла је и група просветних радника Основне школе „Свети Сава“ из Врчина, који су били на пропутовању кроз Шабац. Заинтересовани за историју и лепоте нашег града, замолили су Друштво пријатеља Хиландара, да им буде домаћин и покаже знаменитости Шапца.
- Нашим пријатељима смо показали Шабачку гимназију, Народни музеј и Библиотеку. Веома их је интересовала историја Шапца, посебно она са почетка 20. века. Занимљива им је била и прича о шабачким кафанама, и о духу по ком је овај град познат, рекао је Верољуб Илић, председник Друштва пријатеља Хиландара.
М.С.М.

Најновији број

12. октобар 2017.

Најновији број