НА САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ 28. ОКТОБРА ПРОМОЦИЈА МЕЂУНАРОДНЕ АНТОЛОГИЈЕ

Сви смо ми Божја деца

  • Број 3599 (20. окт 2016.)
  • О. Г.
На 61. Сајму књига у Београду наћи ће се и недавно објављена међународна антологија „Сви смо ми божја деца“ у издању ИК Продукција РРОМ - Београд и ИК „Култура снова“ Загреб. Први део ове књиге представља омаж глумцу Миленку Заблаћанском. На промоцији, која је заказана за 28. октобар у 19 часова у Сали „Иво Андрић“, Хала А1, говориће Златомир Јовановић, издавач, Здравко Одорчић, коиздавач, Јована Бокуновић, рецензент и глумци Нела Михајловић и Александар Дунић.
- Сестра и ја дошле смо на идеју са Златомиром Јовановићем из „Пом“ продукције, где су наше две песме конкурсом ушле у Антологију, да се први пут објаве три Миленкове, Батине песме и преведу на ромски језик као и Светланина и моја песма и песме многобројних песника из иностранства и бивших република старе Југославије. Наш дугогодишњи издавач „Култура снова“ Загреб подржао је идеју. Пријатељству нема граница. Нена, Иван, Никола, Иван, Светлана и ја смо једна породица и сви смо у овом сећању, овој посвети нашем Миленку заједно са свима који су га волели и који га и дан-данас воле јер љубави и пријатељству нема краја ““ рекла је Биљана Заблаћански.
У Антологији се налазе и коментари Миленкових пријатеља и колега, захваљујући његовој жени Снежани која их је проследила Златомиру Јовановићу.