20. oktobar 2016.20. okt 2016.
ODRŽANA REDOVNA SEDNICA SAVETA ZA BEZBEDNOST GRADA ŠAPCA

STANjE STABILNO

Prošlog četvrtka održana je redovna sednica Saveta za bezbednost grada Šapca na kojoj su donete odluke sa predlogom da ih odgovarajuće institucije i organi razmotre i realizuju.
U cilju povećanja opšte bezbednosti svih društvenih činioca članovi Saveta su predložili da se izvrši kontrolni pregled svih sportskih terena, sportskih sala, sprava, pomagala i rekvizita u osnovnim i srednjim školama i vrtićima, a posebno ispravnost ograda oko školskih dvorišta, potom da se učini kontrola i stručni pregled svih posuda pod pritiskom i parnih kotlova za zagrevanje prostorija u svim osnovnim i srednjim školama i vrtićima. Da se parkiranje vozila na pešačkim prelazima (ispred pešačkih prelaza) koji se nalaze blizu ulaza u osnovne, srednje škole i vrtiće, sa sadašnjih 5 m, pomeri kako se ne bi ugrožavala bezbednost dece zbog slabe preglednosti.
Savet za bezbednost je predložio i da grad Šabac iz svog Budžeta za 2017. obezbedi nabavku 100 protivgradnih raketa za odbranu od grada za područje grada Šapca.
Savet za bezbednost je konstatovao da je bezbednost na teritoriji grada Šapca stabilna, čemu doprinose svi društveni subjekti, a posebno organi koji su zaduženi za stanje bezbednosti, jer je bezbednost nedeljiva i tiče se svakog građanina.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa