20. oktobar 2016.20. okt 2016.
U GRADSKOJ KUĆI ODRŽAN SASTANAK SA DIREKTORIMA OSNOVNIH I SREDNjIH ŠKOLA

DOBROBIT ZA SVE

Prošlog petka predočena nova akcija grada Šapca i Šabačkog pozorišta pod nazivom „Šabački teatarski pokret“ koja ima za cilj podršku u organizovanju dramskih sekcija u svim školama na teritoriji grada
Animiranje školske omladine, koja će biti okupljena u dramskim sekcijama, bila je glavna tema sastanka direktora osnovnih i srednjih škola na kome je predočen plan gradonačelnika Nebojše Zelenovića i direktora Šabačkog pozorišta Zorana Karajića prošlog petka u Gradskoj kući. Prema zamisli dramske grupe, u okviru „Šabačkog teatarskog pokreta“, vodiće glumci Šabačkog pozorišta. Na kraju svake godine, posle savladanih osnovnih tehnika glumačkog poziva, biće realizovane predstave sa kojima će se nakon gradskog takmičenja okušati i na republičkom nivou.
- Mi želimo da animiramo decu i osnovnih i srednjih škola ne da gledaju nego da učestvuju u stvaranju, jer učestvovati u stvaranju je pravi poriv, pravi podsticaj. Nadam se da ćemo imati tridesetak dramskih grupa i da će iz njih proizaći novi stvaraoci, ali i novi ljubitelji umetnosti i pozorišta - rekao je Karajić istakavši da je dugoročni cilj da decu privuku dobroj knjizi i muzici, a odvuku od rijalitija i svega onoga čime ih „zatrpavaju“ putem interneta.
Na dobrobit ove akcije, koju će finansijski podržati Grad Šabac, ukazala je i Tamara Bastaja, student književnosti i najmlađi odbornik u Skupštini grada.
- Bitno je podići svest kod mladih ljudi o kulturi samoj, a pod kulturom podrazumevam i pozorište i književnost. Kao najmlađi odbornik u Skupštini grada, koji studira književnost i bavi se glumom već nekoliko godina, jako je bitno mlade ljude dovesti u pozorište, prikazati im te čari „dasaka koje život znače“ - izjavila je Bastaja.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa