ИНИЦИЈАТИВА ГРАЂАНА ДАЛА РЕЗУЛТАТ

Реконструисан парк код „Соколане“

Зелена површина у центру града реконструисана је захваљујући прошлогодишњем предлогу грађана у оквиру пројекта партиципативног буџетирања

  • Број 3600 (27. окт 2016.)
  • М.С.М.
Прошле недеље завршена је реконструкција парка код „Соколане“, односно „Партизана“. Уређење ове зелене површине био је један од пројеката који су добили највећу подршку приликом прошлогодишњег изјашњавања грађана у програму партиципативног буџетирања. Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем, подсетио је да је поред уређења стаза у парку реконструисан и поплочан улаз у парк, код раскрснице улица Косте Абрашевића и Милоша Обилића.
- У парку је постављена чесма са пијаћом водом, што је још један од предлога грађана у оквиру пројекта партиципативног буџетирања. Набављен је нов урбани мобилијар, који чини 20 нових клупа и дечје игралиште са гуменом подлогом. Купљено је и 10 нових кантица за отпад, рекао је Недељковић.
Нажалост, још док је уређење парка трајало, несавесни појединци су оштетили неколико клупа, али и дечје игралиште.
- Дечја вртешка је већ два пута поправљана. Нажалост, поједини суграђани се веома немарно односе према свему што се изгради. Апелујем на све грађане Шапца да чувамо све јавне површине у граду, јер у њиховој изградњи, одржавању и реконструкцији учествујемо сви заједно. Овакве целине се финансирају новцем свих грађана Шапца. Свака штета која се направи надокнађује се из наших џепова, упозорава Недељковић.
Уређење парка обављено је у више фаза, а радови су трајали до прошле седмице. Према речима надлежних, уређење овог простора наставиће се и следеће године.