27. oktobar 2016.27. okt 2016.
POČETAK AKCIJE METALOPLASTIKE “JA TRENIRAM RUKOMET“

RUKOMET ““ NAŠ SPORT

Rukometni klub “Metaloplastika“ započeo je akciju promocije rukometa i svoje omladinske škole među osnovcima, a prvo druženje organizovano je u OŠ “Janko Veselinović“
Zahvaljujući Metaloplastici, Šabac je pre tri decenije dospeo na spisak gradova koji imaju Evropskog šampiona u nekom kolektivnom sportu. Ta vremena davno su prošla, ali popularnost ovog sporta u našem gradu ne jenjava. Treći i četvrti razred dobre su godine za prve treninge nekog sporta, a “jankovcima“ trener i igrači Metaloplastike pokušali su da približe čari rukometa.
- Na prve rukometne treninge sam otišao kada sam bio njihovih godina. Sport mi se odmah svideo, posvetio sam mu život i zadovoljstvo mi je da sve divne stvari koje donosi naš sport predstavim osnovcima ““ ističe kapiten senirskog tima Miloš Mitrović.
Trenutno oko 150 mališana trenira u nekoj od selekcija omladinske škole šabačkog kluba.
- Ovo je samo prva škola u kojoj organizujemo promocije. U planu je da posetimo sve škole gradskog i prigradskog područja. To će biti dvočasi na kojima će naši pioniri, ali i seniori prezentovati elemente rukometa, a naravno, priliku da zaigraju dobiće i svi đaci, svi novi članovi imaju mesec dana besplatne obuke ““ dodaje trener u školi rukometa Danilo Dimić.
Sa decom su se u sredu družili prvotimci: Mitrović, Maksimović i Dragićević, a na put po školama Šapca “putuje“ i pehar Kupa Srbije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa