27. oktobar 2016.27. okt 2016.
„SUNČANA JESEN ŽIVOTA“ ZA KRAJ OKTOBRA ““ MESECA SOLIDARNOSTI SA STARIMA

STANITE GODINE, DANI, NOĆI

Tradicionalna manifestacija članova Gerontološkog kluba prošlog četvrtka zagrejala srca Šapčana u Velikoj sali Kulturnog centra
Zabavno-muzički program pod nazivom „Za sunčanu jesen života“ članova Gerontološkog kluba i ove godine ulepšao je oktobarsko veče mnogobrojnim Šapčanima. Tradicionalna manifestacija, u okviru „Oktobra ““ meseca solidarnosti sa starim licima“, prošlog četvrtka u Velikoj sali Kulturnog centra pokazala je vedar duh naših najstarijih sugrađana. Muzikom, pesmom, stihovima zagrejali su srca svih prisutnih tokom jednočasovnog nastupa.
- Program smo pravili na temu „Stanite godine, stanite dani, stanite noći“. U pitanju je veoma lepa pesma. Izbor tekstova, pesama i muzike bio je u tom stilu. Progovorili smo malo o lepoti starenja. Čini mi se da je ova manifestacija svima prirasla za srce. Nekako tokom pripremanja ovog programa svi ozbiljnije prilegnu na posao ““ rekao je Vitomir Nikolić, scenarista celokupnog programa.
Dobrodošlicu prisutnima u ime članova poželela je Darinka Jovanović, koordinatorka Kluba za penzionere i druga stara lica, poznatijeg kao Gerontološki klub.
- Želela bih da vam se zahvalim što ste došli da svojim prisustvom uveličate ovaj za nas veoma značajan događaj. Kao što je većini vas sigurno poznato Gerontološki klub iz Šapca tradicionalno u mesecu oktobru, mesecu solidarnosti sa starim licima, izvodi ovde u Kulturnom centru Zabavno-muzički program pod nazivom „Za sunčanu jesen života“, koji praktično predstavlja krunu našeg celogodišnjeg rada i koji objedinjuje radne aktivnosti svih naših sekcija ““ muzičke, dramske i literarne ““ istakla je Darinka.
U duhu obeležavanja meseca oktobra Gerontološki centar Šabac organizovao je i literarni konkurs na teme „Oslonimo se jedni na druge“ i „Starima s ljubavlju“. Ove godine na tom konkursu učestvovali su učenici od petog do osmog razreda OŠ „Janko Veselinović“. Prva nagrada za pesmu na temu „Starima s ljubavlju“ pripala je sedmakinji Sanji Đuranović, a druga i treća za radove na temu „Oslonimo se jedni na druge“ šestacima Jovanu Živanoviću i Dušanu Pavloviću. Svi nagrađeni dobili su diplome i vredne knjige.
- Čestitam učenicima naše škole. Sanja je za ove stihove zaista bila nadahnuta. Ono što me je najviše obradovalo kada sam videla Dušanove ruke koje su spontano krenule da tapšu kada ste vi počeli da pevate, što znači da ste dodirnuli sve naše emocije. Zahvaljujem se Milanu Popoviću, direktoru Gerontološkog centra, na svemu onome što je uradio i za mene lično i za našu školu. Ovo čime se vi bavite sjajna je stvar. Želim vam da dugo trajete, da ovako dobro radite i verujem da ćete imati podršku ““ rekla je Ljiljana Stojanović, direktorka OŠ „Janko Veselinović“.
Za kraj druženja nije izostalo ni kolo, a kao što u svojoj pesmi „Sunčana jesen“ zapisa učiteljica u penziji Natalija Nedić, korisnica Gerontološkog centra, „i nije loše biti star, pun si mudrosti i znanja, dobijaš ceo mesec na dar i puno poštovanja“.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa