27. oktobar 2016.27. okt 2016.
ZAVRŠEN 61. MEĐUNARODNI SAJAM KNjIGA U BEOGRADU

ŠAPČANI NA ŠTANDU LOKAL PRESA

Najpoznati srpski praznik pisane reči Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, 61. po redu, završen je u minulu nedelju, a obeležio ga je ogroman broj posetilaca.
Prema informacijama organizatora, više od 160.000 ljudi posetilo je ovu manifestaciju, a pune kese knjiga u njihovim rukama govori da Srbija ima ogromnu čitalačku publiku. Na taj način je i ovogodišnji slogan: „Knjige u ruke“ dobio potvrdu na Sajmu.
Ono što predstavlja, možda i malo neprijatno, iznenađenje jesu ““ cene. Iako su se izdavači potrudili da obezbede popuste, utisak je da su cene više od očekivanih.
Ogromna gužva na štandovima najvećih izdavača „Lagune“, „Vulkana“, „Derete“, „Službenog glasnika“ i ostalih govori o velikom interesovanju publike. I ovoga puta su među najtraženijih naslovima bile knjige Paula Koelja, Robina Šarma, Irvinga Stouna, a od domaćih su i dalje neprevaziđeni Dobrica Ćosić, Borislav Pekić, Branko Ćopić. Jedna od atrakcija je bila i knjiga poezije Boba Dilana. Velika interesovanja, i ovoga puta, izazvala su i autorska dela „instant“ pisaca predvođenih Zoranahom.
Značajan deo Sajma knjiga bio je i Sajam medija, a da cela manifestacija dobije estradni prizvuk i šarm, podrudio se „Informer“ na čijem štandu su „ordinirale“ sve moguće poznate i nepoznate estradne zvezde i starlete. I ne samo to, jer je sa tog štanda dopirala ogromna jačina zavijanja i pokušaja pevanja, da nijedan drugi program u toj hali nije mogao da se normalno prati. Na pomenutom štandu, kako već to ide, posetioci su mogli da se besplatno osveže točenim pivom i domaćom rakijom.
Na Sajmu medija, na štandu Lokal presa, svoje novine predstavili su i šabački novinari „Glasa Podrinja“ i „Podrinskih“. Njih, ali i ostale kolege iz unutrašnjosti posetili su glavni i odgovorni urednik „Danasa“ Dragoljub Petrović, narodni poslanik Saša Radulović, novoizabrani predsednik Fudbalskog kluba „Partizan“ Milorad Vučelić, dok je ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandar Vulin samo mahnuo, jer je žurio na štand „Informera“ na kojem je „nastupao“ Big Lale.
AKTIVAN I PREDSEDNIK ČIVIJAŠKE REPUBLIKE
Na Sajmu medija u okviru Sajma knjiga veoma aktivan je bio i predsednik Čivijaške republike Marko Somborac. Jedan od naših najpoznatijih karikaturista svakodnevno je na posebno odštampanim naslovnim stranama „Blica“ crtao posetioce koji su i više sati čekali u redu da ih Somborac „ovekoveči“.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa