27. oktobar 2016.27. okt 2016.
ZAMENA STARIH I KORIŠĆENjE NOVIH ZDRAVSTVENIH KNjIŽICA

BEZ VEĆIH PROBLEMA

Prelazak na korišćenje novih zdravstvenih knjižica nije proizveo veće probleme u šabačkom Domu zdravlja.
Elektronski čitači novih zdravstvenih knjižica postoje u svakoj ambulanti šabačkog Doma zdravlja. Posle početnog perioda prilagođavanja sve je manje problema u praksi prilikom njihovog korišćenja.
- Stare zdravstvene knjižice više nisu potrebne, osim zbog broja kartona koji su bili evidentirani u njima. Ipak, najčešće nam dolaze stalni pacijenti, a većina sestara i lekara zna brojeve njihovih kartona. Postoje mehanizmi kojima se mogu otkloniti i eventualni problemi. Dostupan nam je portal Fonda za zdravstveno osiguranje preko kog možemo proveriti podatke pacijenta, te u komunikaciji sa zaposlenima u filijali Fonda rešiti eventualni problem, kaže dr Slađana Kaurin Miletić iz šabačkog Doma zdravlja.
Rok za zamenu starih zdravstvenih knjižica ističe 31. decembra. U filijalama Fonda za zdravstveno osiguranje su velike gužve, te niko sa sigurnošću ne može da kaže da će kompletan posao biti obavljen u planiranom vremenskom periodu.
- Ako ne dođe do produženja roka, od Nove godine biće aktuelne samo nove zdravstvene knjižice. Postoje naznake da će se zbog aktuelnih gužvi pravo na zdravstvenu zaštitu ostvarivati i preko starih knjižica, ali je to na nivou pretpostave, dodaje naša sagovornica.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa