3. novembar 2016.3. nov 2016.
PROMOCIJA AMERIČKOG FUDBALA U ŠABAČKIM ŠKOLAMA

“FLAG“ ZA OSNOVCE

KAF “Šabačke ajkule“ započeo je akciju promocije “fleg“ fudbala, forme američkog fudbala, u šabačkim osnovnim školama. Ideja kluba je poseta svim “osmoletkama“ kako bi se proširila baza najmlađih igrača
Američki fudbal u Srbiji i Šapcu već ima tradiciju dugu gotovo deceniju i po, ali forma ovog sporta prilagođena najmlađima “flag football“ stvara sve jaču bazu u našoj zemlji. Fleg sekcija „Ajkula“ već se takmičila, a kroz akcije popularizacije želi da približi sport ovdašnjim osnovcima.
- Najpre osnovima kroz video projekciju predstavimo sport, odgovorimo na njihova pitanja, a potom, svako ko želi, može da se oproba u igri, taktici. Profesori nam rado izlaze u susret, deca su zainteresovana, dopadne im se “fleg“ i to je najvažnije ““ ističe trener Milan Jokić.
FLAG FOOTBALL
“Flag“ je verzija američkog fudbala prilagođena najmlađima u kojoj nema udaraca, niti zaustavljanja rivala obaranjem, a samim tim, nema ni standardne opreme za ovaj sport. Igrači na sebi nose zastave (eng. flag) i protivnik je zaustavljen kada mu se uzme zastava.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa