3. novembar 2016.3. nov 2016.
OBELEŽENA GODIŠNjICA OSLOBOĐENjA ŠAPCA U PRVOM SVETSKOM RATU

NEGUJEMO SEĆANjA NA SLAVNE I TEŠKE DANE

Povodom 98. godišnjice oslobođenja Šapca u Prvom svetskom ratu, prošle srede, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović položio je venac na spomenik žrtvama u ratovima od 1912. do 1918. godine u porti Saborne crkve svetih apostola Petra i Pavla.
- Odajući poštu svima koji su svoje živote položili za slobodu, negujemo sećanje na slavne i teške dane kada je Šabac pretrpeo najveća razaranja zbog kojih je nazvan Srpski Verden i postao sinonim stradanja. Grad Šabac poštuje njihovu žrtvu i naša obaveza je da pamtimo dela onih koji su gledali u budućnost. U Šapcu smo uvek najviše cenili slobodu, slobodu da se odlučuje, slobodu da se donose dobre odluke, slobodu da se iskaže javna misao. To je ono za šta su građani Šapca opredeljeni i za šta će uvek biti opredeljeni. Kultura sećanja koju negujemo pomaže nam da sutra budemo dobri ljudi i donosimo bolje odluke. Nove pobede će se osvajati za stolom pameću i hrabrošću, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Vence su položili i predstavnici Gradskog odbora saveza potomaka ratnika od 1912. do 1920. godine, Vojske Srbije, Organizacija rezervnih vojnih starešina i drugi. Parastos žrtvama služio je episkop šabački Lavrentije sa sveštenstvom Saborne crkve u Šapcu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa