3. novembar 2016.3. nov 2016.
ZORAN ŽIVKOVIĆ, LIDER NOVE STRANKE I NARODNI POSLANIK

Farsom prikrivaju laži

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković smatra da farsa oko navodnog pokušaja atentata na predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića ima za cilj da prikrije laži vlasti i premijera Srbije.
Prema njegovim rečima, bezbednost predsednika Vlade Srbije veoma je važna i zato je neozbiljno da sam premijer pravi farsu od svega toga.
- Njega možemo da aboliramo, jer je on rekao da nije bilo pokušaja atentata i da njemu ne fali ni dlaka sa glave, ali njegove dvorske lude su proizvele veliku farsu o tome da je oružje koje je pronađeno na 750 metara od kuće njegovih roditelja u Jajincima nešto što ugrožava njegovu bezbednost ““ ističe Živković.
Svako nelegalno oružje, svako oružje van domašaja države, po njemu, opasnost je za građane, za državu, za funkcionere i to mora da bude sprečeno.
- Nema nikakvog osnova da se oko toga pravi priča da je to usmereno prema Vučiću, nema nikakvih indicija da je to tačno, niti iz bezbednosnih krugova, niti je bilo ko od ozbiljnih analitičara mogao da to potvrdi ““ naglašava on.
Prema njegovim rečima, na ovaj način se prikrivaju laži, a njih ima mnogo.
- Laž je da smo u suficitu, a Fiskalni savet kaže da ovu godinu u završavamo sa 700 miliona evra deficita. Laž je da niko ne zna šta se desilo sa Savamalom, a Vučić je rekao da su neke budale iz vrha beogradskih vlasti krive za to, a u vrhu vlasti u glavnom gradu su Siniša Mali i Goran Vesić. Laž je i da je helikopter pao sam i da nema nikakve krivice Gašića ili nekog drugog. Laž je da nam ide fenomenalno dobro pošto to ni Šapčani, ni Nišlije, ni Beograđani, ne osećaju, to čak ni svi članovi SNS-a ne osećaju, a kamoli neko drugi ““ naglašava lider Nove stranke.
Živković ističe da su predstojeći predsednički izbori izuzetno važni i da opozicija ima obavezu da na njima nastupi jedinstveno.
- To nije pitanje naše volje, to je pitanje naše obaveze. Predsednički izbori su važni kao simbol, metafora, kao obeležje nečega da će se u Srbiji dešavati promene. Predsednik Srbije nema neka velika ovlašćenja, ali sve velike promene u Srbiji su počele tako što je promenjen predsednik. Demokratska, proevropska opozicija, a zna se ko tu ulazi, ima obavezu da se dogovori oko zajedničkog kandidata. To mora biti kandidat koji nema jako stranačko obeležje, nestranački kandidat. Ne zato što su političari loši sami po sebi, već zato što nestranački kandidat može da pokupi najširu podršku ““ izričit je Živković.
On dodaje da se ističe jedno ime za zajedničkog kandidata i da je to Saša Janković, zaštitnik prava građana.
- Od njega zavisi da li će da uđe u kampanju. Mislim da ga vlast već gura u to i da je režim počeo predsedničku kampanju, ali negativnu. On ima prednost zato što jako dobro zna ustavno-pravni sistem države, dugo je u državnim organima, nema čega da se stidi u svojoj profesionalnoj i ličnoj prošlosti. On ne treba da bude predsednik opozicije, on treba da bude predsednik građana i da ne bude mlađi saradnik svoje supruge u humanitarnoj organizaciji, kao što nam je sada slučaj, nego da radi svoj posao ““ zaključuje naš sagovornik.
Za Živkovića nema dileme da li bi kandidat opozicije predsednika Srbije mogao da bude bivši šef diplomatije Vuk Jeremić učesnik predsedničkih izbora.
- Vuk Jeremić ako bude kandidat, biće kandidat Aleksandra Vučića i tu nemam nikakve sumnje. Verujem da su i građani Srbije svesni mogućnosti takve prevare i da mi kao ozbiljni političari ne treba da nasedamo na te provokacije ““ kaže Živković
NS U ŠAPCU OBELEŽILA DVE GODINE RADA
Nova stranka u Šapcu obeležila je dve godine rada i postojanja u našem gradu. Tom prilikom organizovan je svečani koktel kojem su prisustvovali lider NS Zoran Živković, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, koalicioni partneri NS sa liste „Pobeda za Šabac“. Domaćin koktela bio je predsednik Gradskog odbora NS u Šapcu Aleksandar Simić.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa