3. novembar 2016.3. nov 2016.
„KONCERT PRIJATELjSTVA“ U ORGANIZACIJI ANI „HAJDUK STANKO“

Uzvraćeno gostoprimstvo

Ansambl narodnih igara „Hajduk Stanko“ organizovao je u nedelju „Koncert prijateljstva“ u Šabačkom pozorištu, na kom su, pored domaćina, nastupili gosti iz Atine, Novog Sada i Bogatića
Koncertom prijateljstva članovi Ansambla narodnih igara „Hajduk Stanko“ pokušali su prošle nedelje da prikažu ono najbolje iz srpskog folklora. Puna sala Šabačkog pozorišta i dugi aplauzi publike potvrdili su da su, uz podršku prijatelja iz Novog Sada i Atine, uspeli u nameri.
- Koncert je nazvan „Koncert prijateljstva“ jer su ljudi koji su nastupili zajedno sa nama naši dugogodišnji prijatelji. Mi smo prošle godine bili na festivalu u Grčkoj gde smo sklopili čvrsto prijateljstvo za članovima KUD „Eletep“ iz Atine. Oni su u petak došli u Srbiju, imali smo zajednički nastup i u Novom Sadu sa ansamblom „Vile“, a potom smo održali i koncert u Šapcu, rekao je Aleksandar Andrić iz ANI „Hajduk Stanko“
Grci iz Šapca nose veoma lepe utiske, za šta su ponajviše zaslužni domaćini iz „Hajduk Stanka“.
- Veoma smo zadovoljni načinom na koji su nas Šapčani primili. Grci i Srbi su oduvek braća, veže nas pravoslavlje i to što smo uvek bili zajedno u teškim vremenima, rekao je Jorgos Ljaros iz KUD „Eletep“ iz Atine.
Gostima se svideo i odnos grada prema kulturi, kao i zalaganje za njeno očuvanje.
- Od Srba možemo mnogo toga da naučimo, a ponajviše o tome kako se čuva tradicija i kako se ona uklapa u kulturu, naveo je gost iz Grčke.
Pored gostiju iz Grčke, na „Koncertu prijateljstva“ učestvovali su članovi ansambla „Vile“ iz Novog Sada, KUD „Čivija“ iz Šapca i predstavnici pevačkog društva „Đido“ iz Bogatića.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa