10. novembar 2016.10. nov 2016.
VIŠEGODIŠNjE STANjE POVERENIŠTVA U SNS-a I SPS-a U ŠAPCU

KADROVI SA STRANE RUKOVODE PARTIJAMA

Poverenici u SNS-a od izbora 2012. godine, u SPS-a skoro dve godine. Sa najdužim stažom poverenika SNS u Šapcu Darko Glišić, predsednik IO SNS i predsednik SO Ub. Na čelu socijalista Vanja Vukić koji se svojevremeno slučajno sreo na ulici sa Mišom Bananom
Stranke u Šapcu koje pretenduju da, kako kažu, „preuzmu odgovornost za rukovođenje gradom“, godinama ne uspevaju da srede situaciju u sopstvenim redovima. Kada je reč o najvećoj partiji u Šapcu Srpskoj naprednoj stranci, od parlamentarnih i lokalnih izbora 2012. godine, pa sve do danas u Gradskom odboru je stanje povereništva, a u Socijalističkoj partiji je nešto kraće i traje skoro dve godine.
SNS je na prolećnim izborima 2012. godine, kada je reč o lokalu, doživela svojevrsni fijasko, i usledila je reakcija centrale stranke koja je uvođenjem povereništva pokušala da osposobi rad partije na lokalu. I tako to traje do današnjih dana. Najduže je poverenik SNS-a za Šabac bio Darko Glišić sa Uba. Radi se o predsedniku SO Ub i aktuelnom predsedniku Izvršnog odbora SNS-a. Glišić je inženjer geodezije, završio je Višu građevinsko““geodetsku školu u Beogradu, stoji u njegovoj zvaničnoj biografiji. Ono što je mnogo važnije je činjenica da je u kumovskim vezama sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem. Najveći uspeh Glišića kao poverenika je pobeda liste koju je predložila SNS na izborima za Savet Mesne zajednice Majur, kao i organizacija koncerta Ace Lukasa u istom mestu. Tu pobedu su naprednjacima pomogli mnogi viđeni članovi SNS-a iz Beograda, među njima i kontroverzni biznismen sa severa Kosova i Metohije koji je obezbedio direktno telefonsko uključenje premijera Vučića prilikom proslave pobede u ovoj Mesnoj zajednici. Polovičan uspeh je zabeležen na minulim izborima, 24. aprila kada je SNS na republičkom nivou osvojila više od 50 odsto glasova, dok je na lokalnom zabeležila vidljivo manje.
Posle ovih izbora, gradski odbor SNS-a ponovo dobija poverenika, ali ovoga puta Šapčanina iz Vladimiraca ““ Aleksandra Pajića. Obećani su konačno izbori za Gradski odbor stranke koja po tvrdnjama funkcionera SNS-a u Šapcu ima vieše od 10.000 članova. Ti izbori nikako da budu zakazani, a neki su se čak i kandidovali za predsednika GO bez odgovora na pitanje kada će izbori i da uslede. Utisak je da je centrala stranke nesebično stala uz Pajića, jer mu je omogućen pristup nacionalnim medijima koji on koristi bez obzira na činjenicu da gostuje po studijima beogradskih televizija u sred radnog vremena koje bi trebalo da provodi kao direktor Medicinske škole u Šapcu.
Kada je reč o SPS-u. za kratko vreme, postavljena su dva poverenika od kada je dugogodišnji lider šabačkih socijalista Zoran Bortić isključen iz stranke. Najpre je poverenik bio naš čuveni hirurg Mirko Kerkez, a njega je nedavno nasledio Vanja Vukić, kadar iz Beograda. Vukić je široj javnosti postao poznat kada su objavljeni snimci susreta lidera socijalista Ivice Dačića sa, takođe, kontroverznim biznismenom Rodoljubom Radulovićem ““ Mišom Bananom. I on se sureo sa Bananom, a tada je bio zamenik šefa kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.
Vanja Vukić je novinarima KRIK-a rekao da se nije susreo s Radulovićem, već da je slučajno prošao pored njega na ulici.
- On prolazi pored mene, a ja u tom trenutku i ne znam ko je. Tako se potrefilo - rekao je Vukić i dodao da se ne seća šta ga je Radulović pitao. „Prišao mi čovek na ulici ““ kako da znam šta mi je rekao pre sedam godina?“, zapitao se tom prilikom Vukić.
Možda je iz takvog slučajnog susreta na ulici usledio i transfer nekadašnjeg funkcionera Zajedno za Srbiju Marka Jančića u redove SPS-a.
OPERACIJA „ŠABAC“
Neposredno posle kraja drame oko skupštinske većine u Vladimircima, kako nezvanično saznajemo, krenulo se u operaciju „Šabac“ koja bi za cilj imala obaranje aktuelne vlasti u našem gradu. Ona je dogoverena prilikom jednog susreta kojem su prisustvovali Andrej Vučić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić, za koga tvrde da u stvari rukovodi radom šabačkog SNS-a. Posle tog sastanka su Andrej Vučić i Miloš Vučević posetili povereništrvo SNS-a u Šapcu što su nam potvrdili i članovi SNS-a koji su prisustvovali tom sastanku. Zanimljivo je da je upravo posle njihove posete Šapcu usledio prelazak dva odbornika ZZS u SPS, kao i masovne posete raznih inspekcija šabačkim preduzećima. Navodno je za šefa operacije „Šabac“ postavljen Andrej Vučić, a neposredni operativac je naš „komšija“ iz Klenka Slađan Mančić koji je, kako kažu, zbog blizine, upoznat sa situacijom u gradu.
JANČIĆ PREDSEDNIK ŠABAČKOG SPS-A?
Prilikom neformalnog razgovora sa članovima SPS posle nedavne konferencije za štampu u šabačkom SPS, pitali smo Vanju Vukića da li će Marko Jančić biti novi predsednik Gradskog odbora. Dobili smo odgovor da je to još rano reći i da će se rukovodstvo SPS u našem gradu birati na demokratski način kao što je to uvek bio slučaj. Pitanje je sama kako će stari članovi SPS u Šapcu reagovati na eventualni izbor Jančića za predsednika Gradskog odbora.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa