10. novembar 2016.10. nov 2016.
OŠ „Vuk Karadžić“ proslavila 129. rođendan uz poruku

Ljubav uvek pobeđuje

Glumačko nadahnuće učenika OŠ „Vuk Karadžić“, kao i prethodnih godina, nasmejalo je sve prisutne na proslavi Dana škole prošlog četvrtka. Izvođenjem predstave „Pop Ćira i Pop Spira“ prema delu Stevana Sremca, u režiji nastavnice Jovanke Gajić, obeleženo je 129 godina postojanja i rada ove obrazovne ustanove.
Glumci, učenici VII2, VI2 i VI3, Igor Lukić, Emilija Ljubinković, Nađa Eganović, Stefan Trifković, Olivera Ivanović, Ljiljana Đurović, Stefan Lovčević, Ana Mitrović, Katarina Nadlački, Marko Gajić, Nemanja Zastavniković, Andrej Opačić, Nikola Marković, Andrijana Čundić, Tamara Čundić, Luka Mitrović, Andreja Mitrović, Mladen Bugarski, Nemanja Marković, Andrej Mušicki, Lazar Jančić, Bojan Čikara, Nikola Čikara, naratori Nikola Jovičić i Nataša Dragić, kao i nastavnik Bora Kostić, Sremčevo delo izneli su na najbolji mogući način uz poruku da ljubav uvek pobeđuje.
Na ovaj način nastavila se tradicija izvođenja odličnih predstava karakterističnih za ovu školu, koja pored redovnih časova pažnju poklanja i vannastavnim aktivnostima. One se, kao što je slučaj sa mladim glumcima, prihvataju uz radost i veliki entuzijazam.
Sa istim entuzijazmom tokom prošle školske godine pristupilo se uspešno mnogobrojnim opštinskim i republičkim takmičenjima što je potvrdio i direktor Dragoslav Pavlović.
- Najveće rezultate imali smo iz matematike i Književne olimpijade na republičkom takmičenju. Značajne rezultate postiglo je i šezdeset učenika od opštinskog do republičkog nivoa takmičenja. Nadamo se da ćemo i sledeće godine uspeti da ponovimo taj rezultat. Svakako, i nastavnici i roditelji, dali su značajan doprinos svemu tome. Ostvareni rezultati za nas predstavljaju podstrek i obavezu da i dalje radimo najbolje što možemo ““ izjavio je direktor Pavlović.
Priliku da pogledaju predstavu imali su i učenici i zaposleni u izdvojenom odeljenju škole u Mačvanskom Pričinoviću.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa