10. novembar 2016.10. nov 2016.
U SLICI I REČI

Drugačija strana ljubavi

Iako u Srbiji, na žalost, još uvek među širom populacijom vlada uverenje koje bi se najjednostavnije moglo opisati: dete u kuću pas na vrata, na sreću postoje i oni koji u potpunosti ovu tvrdnju demantuju. Reč je o basetu Bosu koji svoja dva “ljubimca“ blizance Dunju i Uroša predano čuva od dolaska iz porodilišta.
Prvih dana procedura je bila sledeća: Bos dođe do kreveta, uveri se da drugarima “ne fali dlaka sa glave“, a onda mirno leži i satima ih gleda pogledom bezuslovne ljubavi. Danas kada su “ljubimci“ malo ojačali i njegova uloga je postala ozbiljnija: Bos sa potpunom predanošću pomaže blizanicima da ovladaju najosnovnijim veštinama, poput npr. sedenja.
Uvereni smo da će Bos i u buduće biti nezaobilazna figura u detinjstvu svojih drugara. Verujemo da će obe strane uživati u procesu “upoznavanja sveta“. I iskreno se nadamo da će ove fotografije nekome uspeti da razbiju predrasude vezane za kućne ljubimce i odgoj dece. Jer, naši četvoronožni prijatelji ne da nisu nepoželjni u okruženju novorođenčadi, nego su istraživanja davno pokazala da su deca koja rastu uz kućne ljubimce između ostalog opuštenija, zdravija, otporna na alergije i imaju bolje razvijene socijalne veštine.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa