10. novembar 2016.10. nov 2016.
MARKO JANČIĆ I TAMARA BASTAJA ZVANIČNO PRISTUPILI SOCIJALISTIMA

„NEZAVISNI“ SE UČLANILI U SPS

Nekadašnji odbornici Skupštine grada iz Zajedno za Srbiju Marko Jančić i Tamara Bastaja, koji su nedavno izjavili da će biti nezavisni odbornici, u petak ujutru zvanično su pristupili Socijalističkoj partiji Srbije.
Vanja Vukić, predsednik privremenog šabačkog odbora SPS-a rekao je na konferenciji za štampu da je Jančić postao i član privremenog organa SPS-a u Šapcu i da „oni to rade kako bi prestali pritisci na odbornike SPS-a.
- Ti pritisci traju i dalje kako bi naši odbornici vratili mandate, povukli se ili pokajali. Poručujem, u žargonu, da se „manu ćorava posla“ i da ne pokušavaju da nam uzmu odbornike, jer to nećemo da dozvolimo ““ rekao je Vukić.
Jančić je istako da su nastavljeni pritisci više medijski, nego lični i fizički.
- Meni je žao što gradonačelnika Šapca, Nebojšu Zelenovića brane Hanibal Kovač i Salko Karadarević. Mislim da je Zelenović na mnogo višem nivou nego što su Hanibal Kovač i Salko Karadarević, te dve velike moralne gromade koje svi dobro znamo. Vlast u Šapcu je spala na najniže moguće grane i verujem da će se svi ti pritisci kao i vladanje gradom, te iste grupe ljudi, vrlo brzo okončati ““ kazao je Janičić.
Na novinarsko pitanje da li je u prošlosti sarađivao sa tim „moralnim gromadama“, on je rekao da je u jednom trenutku sarađivao sa Karadarevićem, jer su bili u izbornoj koaliciji i da misli da je to bila prva u nizu grešaka.
- Što se tiče Hanibala Kovača, sarađivali smo, u stvari više smo se sretali u gradu nego što smo sarađivali ““ dodao je Jančić.
Govoreći o konkretnim razlozima da napusti odborničku grupu čiji je bio član i to samo mesec dana kako je izabran za zamenika predsednika Skupštine, Jančić je naglasio da je to bio jedan od načina da se zadrži njegov mandat u odborničkoj grupi.
- Bio sam šef odborničke grupe i kao takav trebalo je da vodim oštru polemiku sa trenutnom opozicijom, međutim, moj odnos sa gradonačelnikom, niti pre, niti od imenovanja za šefa odborničke grupe, nije bio uiskren i ja nisam dobijao informacije kako Grad funkcioniše. Blanko podrška je izostala onog trenutka kada su na skupštinskim zasedanjima počeli da se nalaze predlozi odluka koje su u potpunoj suprotnosti sa mojim stavovima, pa čak i sa stavovima većine u odborničkoj grupi ““ napomenuo je Jančić.
Novopečeni član SPS-a rekao je da je laž to da nema fakultetsku diplomu i dodao da je bečelor diplomu na Fakultetu za tehničke nauke stekao 2012. godine i to na Odseku za građevinu, a ne za mašinstvo kako je pisano. Prema njegovim rečima, diploma se nalazila i u JSP „Stan“ gde je radio, kao i u Gradskoj upravi kada je obavljao dužnost šefa kabineta gradonačelnika.
Na naše pitanje gde sada radi, Jančić je rekao da čeka i da će videti, s obzirom na to da mu miruje status u Javnom preduzeću za upravljanje građevinskim zemljištem.
On je zahvalan vrhu SPS-a koji je u Tamari Bastaji i njemu prepoznao ljude koji će u narednom periodu da unaprede rad SPS-a u Šapcu.
ZAJEDNO SA MILIMETRIMA I SEKUNDAMA
Novinare je zanimalo i da li svoju i budućnost grada vidi sa ljudima koji su dužni da „svaki milimetar, minut i sekund svog života poklone Aleksandru Vučiću“.
- Ta situacija gde je doktor Slobodan Popović ispao u jednom trenutku zanimljiv i šabačkoj i javnosti u Srbiji iskorišćen je da se negativno okarakteriše cela njihova kampanja. Neće, dakle, ni SNS ni SPS, po preuzimanju odgovornosti za funkcionisanje grada Šapca, niti rušiti, niti uništavati ovaj grad, nego će se truditi samo da ga unaprede ““ odgovorio je Jančić.
N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa