10. novembar 2016.10. nov 2016.
GRAĐANI I PRIVREDA DUGUJU JKP „VODOVODU“ 1,8 MILIONA EVRA

NOVI POZIV ZA REPROGAM

Ukupna dugovanja pravnih i fizičkih lica prema JKP „Vodovod“ iznose 216.847.403,24 dinara, odnosno nešto manje od 1,8 miliona evra.
Kada je reč o strukturi dugovanja, građani za vodu duguju nešto više od 104 miliona dinara, privreda skoro 60 miliona dinara, a isto toliko iznose dugovanja po drugim osnovama.
- Svi mi moramo da shvatimo da je prava privilegija to što imamo zdravu, čistu i pitku vodu. Nije lako obezbediti ceo ovaj sistem da funkcioniše, a sve u cilju da i dalje Šabac ima jednu od najzdravijih voda u Srbiji. Dugovanja su velika i ona moraju da se naplate ““ kaže Daniela Lovrin Gavrilović.
Kada je reč o fizičkim licima, najviše duguje jedan naš sugrađanin i to skoro 450.000 dinara. Raspon dugova u prvih deset se kreće između četiri i hiljadu i po evra. Dugovanja pravnih lica su mnogo veća i kreću se i do osam miliona dinara.
- I ovim putem pozivam sve dužnike da nam se obrate kako bismo postigli dogovor o otplati dugovanja, odnosno o reprogramu duga. U zavisnosti od visine obaveze zavisi i broj rata za otplatu. U slučaju da naši apeli i spremnost za dogovor ne budu ispoštovani, našem preduzeću ne preostaje ništa drugo nego pokretanje procesa pred sudovima, kao i isključenje sa mreže ““ ističe direktorka JKP „Vodovod“.
Ona naglašava da duguje veliku zahvalnost ogromnom broju Šapčana i privredi u našem gradu koji svoje obaveze prema „Vodovodu“ izmiruju na vreme.
- Zahvaljući svima njima, Šabac ima zdravu pijaću vodu. Radi se o odgovornosti koja je i očekivana od svih nas koji razmišljamo o budućnosti našeg grada i naših života u njemu ““ zaključuje Lovrin Gavrilović.
NAŠA VODA ZA PONOS
- Svedoci smo da je proteklih dana bilo mnogo reči u srpskim medijima da dobar broj naših gradova nema ispravnu vodu za piće, naročito u Vojvodini. Voda u Šapcu je non-stop pod kontrolom i sva ispitivanja pokazuju da imamo vodu za ponos. Tako će i da ostane u budućnosti ““ kaže Daniela Lovrin Gavrilović.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa