10. novembar 2016.10. nov 2016.
NARODNA INICIJATIVA ZA PROMENU USTAVA REPUBLIKE SRBIJE U USTAV KRALjEVINE SRBIJE

Promena ustava

Nodna inicijativa za promenu Ustava Republike Srbije u Ustav Kraljevine Srbije, u skladu sa zakonom, donela je odluku o javnom prikupljanju potpisa podrške.
Potpisivanje podrške organizuje se na teritoriji cele Srbije u periodu od 21. do 27. novembra 2016.
Podsećamo da je pre tačno deset godina, na Mitrovdan, 8. novembra 2006. Narodna skupština proglasila Ustav Republike Srbije koji je prethodno potvrđen na referendumu.
U skladu sa zakonom, Narodna inicijativa je o predlogu promene Ustava u Ustav Kraljevine prvo obavestila Narodnu skupštinu 9. septembra ove godine.
Predsednik Inicijativnog odbora Narodne inicijative Predrag Marković, u skladu sa zakonom, u Odluci o početku javnog prikupljanja potpisa podrške za promenu Ustava navodi da će se potpisi prikupljati „u roku ne dužem od sedam dana, i to: 21, 22, 23, 24, 25, 26. i 27. novembra 2016. godine na teritoriji cele Srbije“ kao i da će se „potpisi prikupljati na obrascima koji sadrže jasno istaknut naziv predloga Narodne inicijative, broj i datum kada je predlog zaveden u Narodnoj skupštini RS, kao i mesto i datum prikupljanja potpisa i potpis ovlašćenog lica“.
U Šapcu potpisi će se prikupljati u Krađorđevoj ulici (ispred Stare robne kuće), na uglu Karađorđeve i Masarikove (ispred SDK-a), u Gospodar Jevremovoj (ispred prostorija UG „Cerski marš“ i na uglu Gospodar Jevremove, Mačvanske i Vuka Karadžića (ispred Nove robne kuće).
VREME JE!!!

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa