ПРЕДСЕДНИШТВО СПО ПОНИШТИЛО ИЗБОРНУ СКУПШТИНУ ГРАДСКОГ ОДБОРА

ВУЛЕТИЋ ПОНОВО НА ЧЕЛУ СТРАНКЕ

  • Број 3603 (17. нов 2016.)
  • Н. К.
Председништво Српског покрета обнове, којим је председавао председник странке Вук Драшковић, поништио је изборе за Градски одбор ове странке у Шапцу, вратио руководство странке које је претходило изборима и наложило организовање нових избора за руководство странке у Шапцу.
То практично значи да се поништава избор Драгана Нинковића на место председника ГО СПО, као и одлуке о искључењу Живојина Вулетића и Јасминке Ђоковић из чланства ове странке. Вулетић је, одлуком Председништва странке, поново председник Градског одбора.
У саопштењу ове странке, које је потписао Драшковић, наводи се да је Изборна скупштина Градске организације СПО-а Шабац која је одржана 16. октобра 2016. године није одржана у складу са Статутом и Правилником о организовању Изборне скупштине Општинске, односно Градске организације СПО-а.
- Све одлуке те нелегитимне Изборне скупштине и нестатутарно изабраног Председништва ГО СПО Шабац ништавне су, не производе никакво дејство. Састав Председништва Градске организације СПО-а у Шапцу, као и функција председника Градског одбора, враћају се у пређашње, легитимно, стање пре одржавања нелегитимне Изборне скупштине одржане 16. октобра. Ова одлука је беспоговорна и ступа на снагу дана 16. новембра 2016. ““ наводи се у саопштењу Председништва СПО-а.
У образложењу се додаје да је најгрубља повреда Статута СПО-а, а и моралних норми, почињена тиме што је својство делегата на Изборној скупштини добило и 48 радника ЈКП „Стари град“, чији је директор био Драган Нинковић, кандидат за председника Градског одбора СПО-а, а десетак чланова најближе родбине тих радника, чије је и чланство у СПО-а под знаком питања, такође су промовисани у делегате.
- Овако нешто није се догодило од оснивања СПО-а. Штета нанета угледу СПО-а може се отклонити само одржавањем нове Изборне скупштине, чије ће делегате бирати стварни и неуцењивани чланови СПО-а ““ наводи се у саопштењу.
Важећи и легитимни председник Градског одбора СПО Живојин Вулетић у разговору за „Глас Подриња“ каже да је оваква одлука Председништва странке очекивана и да је велики задатак пред њима.
- Морамо да организујемо изборну скупштину Градског одбора и да обезбедимо непристрасне делегате на које не може да се утиче, као што је био случај са претходном Скупштином када је присуствовао велики број запослених у ЈКП „Стари град“ чији је директор био Драган Нинковић ““ истиче Вулетић.
Према његовим речима, од 180 делегата Изборне скупштине, више од 100, дакле и они који су гласали за Нинковићев избор, потписали су захтев да се поништи та спорна скупштина и одлуке које су на њој усвојене.
- Није тачно да сам потписао одлуке са те скупштине и да сам честитао на победи. Они су на силу ушли у просторије нашег Одбора и одбијају да предају кључеве, печат и страначку документацију. Написали су приговор Извршном одбору који није надлежан, јер је одлуку о поништавању избора донело Председништво странке и њен председник ““ наглашава Вулетић.
Он додаје да ће због тога поднети кривичне пријаве против одговорних, а то су Петар Лончар и Љубан Дамјановић.
- Ово је донело велику штету нашој странци. Уместо да се бавимо важним стварима које су везани за развој Шапца, принуђени смо да говоримо о овоме. Верујем да је ово био покушај да се ослаби владајућа већина у Шапцу и да опозиција махинацијама дође до власти у нашем граду. То се, уосталом, и види у чињеници да одборници СНС-а бране Нинковића ““ закључује Вулетић.
ВЕЛИКА ЧАСТ
Велика је част бити на челу одборничке групе „Шабац је наш“. То је био предлог градоначелника Небојше Зеленовића. И док нисам био шеф одборничке групе, трудио сам се да браним наше ставове и интересе грађана Шапца, као што ћу то да наставим и у наредном периоду ““ истиче Вулетић.