17. novembar 2016.17. nov 2016.
PREDSEDNIŠTVO SPO PONIŠTILO IZBORNU SKUPŠTINU GRADSKOG ODBORA

VULETIĆ PONOVO NA ČELU STRANKE

Predsedništvo Srpskog pokreta obnove, kojim je predsedavao predsednik stranke Vuk Drašković, poništio je izbore za Gradski odbor ove stranke u Šapcu, vratio rukovodstvo stranke koje je prethodilo izborima i naložilo organizovanje novih izbora za rukovodstvo stranke u Šapcu.
To praktično znači da se poništava izbor Dragana Ninkovića na mesto predsednika GO SPO, kao i odluke o isključenju Živojina Vuletića i Jasminke Đoković iz članstva ove stranke. Vuletić je, odlukom Predsedništva stranke, ponovo predsednik Gradskog odbora.
U saopštenju ove stranke, koje je potpisao Drašković, navodi se da je Izborna skupština Gradske organizacije SPO-a Šabac koja je održana 16. oktobra 2016. godine nije održana u skladu sa Statutom i Pravilnikom o organizovanju Izborne skupštine Opštinske, odnosno Gradske organizacije SPO-a.
- Sve odluke te nelegitimne Izborne skupštine i nestatutarno izabranog Predsedništva GO SPO Šabac ništavne su, ne proizvode nikakvo dejstvo. Sastav Predsedništva Gradske organizacije SPO-a u Šapcu, kao i funkcija predsednika Gradskog odbora, vraćaju se u pređašnje, legitimno, stanje pre održavanja nelegitimne Izborne skupštine održane 16. oktobra. Ova odluka je bespogovorna i stupa na snagu dana 16. novembra 2016. ““ navodi se u saopštenju Predsedništva SPO-a.
U obrazloženju se dodaje da je najgrublja povreda Statuta SPO-a, a i moralnih normi, počinjena time što je svojstvo delegata na Izbornoj skupštini dobilo i 48 radnika JKP „Stari grad“, čiji je direktor bio Dragan Ninković, kandidat za predsednika Gradskog odbora SPO-a, a desetak članova najbliže rodbine tih radnika, čije je i članstvo u SPO-a pod znakom pitanja, takođe su promovisani u delegate.
- Ovako nešto nije se dogodilo od osnivanja SPO-a. Šteta naneta ugledu SPO-a može se otkloniti samo održavanjem nove Izborne skupštine, čije će delegate birati stvarni i neucenjivani članovi SPO-a ““ navodi se u saopštenju.
Važeći i legitimni predsednik Gradskog odbora SPO Živojin Vuletić u razgovoru za „Glas Podrinja“ kaže da je ovakva odluka Predsedništva stranke očekivana i da je veliki zadatak pred njima.
- Moramo da organizujemo izbornu skupštinu Gradskog odbora i da obezbedimo nepristrasne delegate na koje ne može da se utiče, kao što je bio slučaj sa prethodnom Skupštinom kada je prisustvovao veliki broj zaposlenih u JKP „Stari grad“ čiji je direktor bio Dragan Ninković ““ ističe Vuletić.
Prema njegovim rečima, od 180 delegata Izborne skupštine, više od 100, dakle i oni koji su glasali za Ninkovićev izbor, potpisali su zahtev da se poništi ta sporna skupština i odluke koje su na njoj usvojene.
- Nije tačno da sam potpisao odluke sa te skupštine i da sam čestitao na pobedi. Oni su na silu ušli u prostorije našeg Odbora i odbijaju da predaju ključeve, pečat i stranačku dokumentaciju. Napisali su prigovor Izvršnom odboru koji nije nadležan, jer je odluku o poništavanju izbora donelo Predsedništvo stranke i njen predsednik ““ naglašava Vuletić.
On dodaje da će zbog toga podneti krivične prijave protiv odgovornih, a to su Petar Lončar i Ljuban Damjanović.
- Ovo je donelo veliku štetu našoj stranci. Umesto da se bavimo važnim stvarima koje su vezani za razvoj Šapca, prinuđeni smo da govorimo o ovome. Verujem da je ovo bio pokušaj da se oslabi vladajuća većina u Šapcu i da opozicija mahinacijama dođe do vlasti u našem gradu. To se, uostalom, i vidi u činjenici da odbornici SNS-a brane Ninkovića ““ zaključuje Vuletić.
VELIKA ČAST
Velika je čast biti na čelu odborničke grupe „Šabac je naš“. To je bio predlog gradonačelnika Nebojše Zelenovića. I dok nisam bio šef odborničke grupe, trudio sam se da branim naše stavove i interese građana Šapca, kao što ću to da nastavim i u narednom periodu ““ ističe Vuletić.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa