17. novembar 2016.17. nov 2016.
OD 7. DECEMBRA U PROSTORIJAMA KANCELARIJE ZA MLADE

KNjIGOŽVAKAONICA

Svi oni željni da školsku lektiru izokrenu naopačke, da uz druženje ogovaraju književnike i njihove likove, da bar na jedan dan otkriju sve čari književnih dela, od 7. decembra to mogu ostvariti na književnoj radionici koju je za njih osmislila prof. srpskog jezika i književnosti Bojana Jovanović. Namenjena deci uzrasta od petog do osmog razreda „Knjigožvakaonica“ će ponuditi književne tekstove koji nisu deo obaveznog školskog programa. Na kreativan način učenicima će približiti krupne, složene misli velikih autora. Na taj način postepeno će se razvijati samostalno, kritičko mišljenje učenika, proširiti vokabular, a pre svega probuditi ljubav prema književnosti i razviti navika čitanja.
- Pohađajući radionicu deca će učiti kako da čitaju književni tekst. Biće upućivani da zapažaju detalje koji vode ka potpunom razumevanju dela. Naučiće da samostalno zaključuju, da uočavaju osobine likova, osobine vremena i prostora u književnom delu. Lakše će shvatiti zadatke koje pred njih postavljaju nastavnici tokom redovnih školskih časova, a sve to putem samostalnog, kritičkog mišljenja. Program radionice ima za cilj da pripremi učenike da samostalno, naglas i samouvereno iznose sopstvene stavove i zaključke pobuđene nekim književnim tekstom, da ih navikne da govore pred drugima, da ih podstiče da šire svoj vokabular jer je sve to jako važno i za osnovnoškolsko obrazovanje, a naročito za pohađanje srednje škole i uključivanje u način rada koji sprovode profesori. Učenici će naučiti kako da čitaju, kako da pravilno govore, kako da pišu. Naučiće da vole književnost, a vremenom će steći i naviku čitanja - rekla je prof. Bojana Jovanović.
Radionica će se realizovati svake srede u terminu od 17.30 do 18.30 časova u prostorijama Kancelarije za mlade na prvom spratu Kulturnog centra. Učešće u radionici biće besplatno tokom promotivnog perioda. Za više informacija zainteresovani se mogu obratiti na mobilni broj 065 641 57 46.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa