24. novembar 2016.24. nov 2016.
RUKOVODSTVO KROSA RTS POSETILO ŠABAC

ZAHVALNOST ZA GODINE ODLIČNE SARADNjE

Predstavnici Organizacionog odbora Krosa Radio televizije Srbije (RTS) posetili su Šabac i lično se zahvalili svima koji su doprineli da Šabac bude i ove godine grad koji se istakao organizacijom i brojem učesnika
Mi smo insistirali da dođemo u vaš grad i iskažemo zahvalnost što Šabac svojim radom doprinosi da manifestacija Kros RTS opstane uprkos teškim ekonomskim vremenima i održi visok nivo. Po masovnosti, Šabac je ove godine bio drugi sa 1.394 učesnika u 26 trka, odmah iza Zaječara i samo 10 manje nego 2015. Mislim da grad ima puno pravo da se nazove jednim od centara srpske atletike, a od skoro smo šabačke predstavnike uključili i u Kamp za najdarovitiju decu “Aleksandar Petrović“ ““ istakao je osnivač Krosa, Stevan Kovačević.
Na ovogodišnjem, 26. Krosu RTS nastupilo je ukupno 475.000 učesnika, a jedan od ljudi koji je imao priliku da bude i učesnik i organizator je Borko Antonić.
- Posebno mi je zadovoljstvo što sam deo organizacionog odbora manifestacije u našem gradu. Učešće na Krosu učvrstilo je moju ljubav prema atletici i usmerilo da se posvetim unapređenju kraljice sportova. Na ovaj način vraćam dug atletici i ispunjavam svoj cilj. Sedam godina smo organizatori i za to vreme šabačka atletika mnogo je napredovala ““ smatra član OO Borko Antonić.
Osim reči zahvalnosti, predstavnici organizatora uručili su umetničku sliku i prestižno priznanje “Zlatno znamenje Krosa“ predsedniku Organizacionog odbora Krosa u Šapcu i prvom čoveku Skupštine grada Nemanji Pajiću. Posebna zahvalnica pripala je članu Gradskog veća zaduženom za sport Draganu Nikoliću.
- Ova manifestacija objedinjuje sve što sport treba da obuhvati, vrhunski, masovni i školski sport, uz njih, tu su i predškolci, te je veliko zadovoljstvo biti deo Krosa, a priznanja posebno prijaju. Kao Grad, mi ćemo nastaviti da unapređujemo infrastrukturu koja je preduslov rezultata. Ove godine Gradski stadion dobija tartan stazu, a u planu je stvaranje kros staze u okviru kompleksa “Sava Park“ ““ rekao je Nemanja Pajić.
Ovo je tek početak, pošto Šabac želi još dugo da aktivno sudeluje u ovoj 26 godina staroj manifestaciji.
Značaj je višestruki za sve i kada početkom septembra vidite tu radost, masovnost, u prirodnim lepotama koje pruža blizina reke, shvatite sve blagodeti Krosa ““ zaključuje predsednik SS Šapca Veselin Vuković.
Tokom protekla četvrt veka Krosa Radio televizije Srbije, kroz cilj je prošlo više od 5 miliona učesnika u svim kategorijama.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa