24. novembar 2016.24. nov 2016.
U OŠ „STOJAN NOVAKOVIĆ“ NA LETNjIKOVCU ODRŽANO INTERAKTIVNO PREDAVANjE

ZA VEĆU BEZBEDNOST DECE

Ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac protekle srede predočila je deci, uzrasta od prvog do četvrtog razreda, kako ova služba reaguje u hitnim slučajevima
U OŠ „Stojan Novaković“ na Letnjikovcu protekle srede održano je edukativno predavanje Službe Hitne pomoći Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac. Učenici od prvog do četvrtog razreda imali su priliku da posle upoznavanja sa ovom službom pogledaju kako se reaguje kada treba imobilisati povređenog, ali i čuti o pravilima ponašanja u saobraćaju radi svoje bezbednosti. Najzanimljiviji deo mališanima bilo je upoznavanje sa reanimobilom uz puštanje svetlosne i zvučne signalizacije.
- Kroz druženje sa osnovcima pokušali smo da im približimo Službu Hitne medicinske pomoći, da im pojasnimo šta mi radimo, koje su naše obaveze kao vitalne službe Doma zdravlja, ali i koje su njihove obaveze u smislu odgovornog ponašanja u saobraćaju. Kada se desi saobraćajna nesreća posledice mogu biti nesagledive, zato kroz ovakav vid edukacije najmlađih sugrađana pokušavamo da to svedemo na najmanji mogući broj. Nadam se da smo danas uspeli da se približimo našim najmlađim sugrađanima i da im pokažemo kako smo mi u stvari samo obični ljudi koji profesionalno rade neobičan posao ““ izjavila je dr Slavica Dugonjić, načelnica SHMP.
Kao rezultat dobre saradnje sa Hitnom medicinskom pomoći Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac OŠ „Stojan Novaković“ uvrstila je u svoj četvorogodišnji plan predavanje na temu „Saobraćajni traumatizam dece i njihova bezbednost u saobraćaju“
- Ovo je jako zanimljiv način da se deca upoznaju sa ovako bitnim stvarima. Naročito prvaci koji kreću u školu i koji se uključuju u redovan saobraćaj. Prezentacija koja je prikazana ovde jako je relevantna za njihove godine. Naravno tu je i poseta kola Hitne pomoći koja će njima upriličiti dodir sa poslom kojim se bave naše cenjene kolege ““ rekla je Jelena Šobić, pomoćnik direktora škole.
Po rečima prim. dr Snežane Bojić, pomoćnika direktora Doma zdravlja, ova ustanova vodi računa o najmlađim osnovnoškolcima što je pokazalo i ovo preventivno predavanje na temu njihove bezbednosti i onoga što ih može zadesiti u saobraćaju.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa