24. novembar 2016.24. nov 2016.
TRIGLAV REGIONALNA A2 LIGA ““ 6. KOLO

TREĆA U NIZU

VK „ZADAR 1952“ ““ VK „ŠABAC“ 8:11 (1:3, 0:0, 3:3, 4:5)
Zadar. Sudije: Bura i Begić (oba Hrvatska). Peterci: Šabac 1/1. Isključenja: Zadar 6, Šabac 9. Golovi sa igračem više: Zadar 6, Šabac 3.
ZADAR: Zdrilić, Jakupović, Grozdanić 1, Buruć, Čačić, Jovančević 2, Vučković, Stipić 1, Magaš 1, Škaro, Zelić, Jurišić 2, Jurlina, Vrbnjak 1.
ŠABAC: Aleksić, Marković 6, Petković, Budurin 2, Tešić, Car 1, Ličanin, Bogićević, Tenžera 1, Manić, Cvetković 1, Miljević, Ukumanov.
Kada se uđe u ovakvu seriju, prosto je šteta što sada sledi pauza od mesec i po dana u Jadranskoj ligi. Posl Kotora, bodovi su stigli i iz Zadra.
Ponovo je ulogu vođe u bazenu preuzeo Nikola Marković. Meč je otvorio sa dva pogotka, a potom je Budurin doneo ubedljivih 3:0 već na startu. U završnici perioda, domaći smanjuju rezultat, a potom sledi period u kome Jurlina na jednoj i Aleksić na drugoj strani brane sve. U treću četvrtinu, Zadrani ulaze bolje. U tri navrata prilaze na gol zaostatka, ali Šapčani uvek golovima sprečavaju izjednačenje. Neizvesnost je vladala i na startu četvrte četvrtine, no Tenžera i Marković golovima donose plus četiri i rešavaju meč. Zadrani u završnici opet prete, smanjuju na 8:9, no još jednom Marković, a potom i Car, u poslednjem minutu, donose bodove.
Četiri pobede i dva poraza, VK „Šabac“ dovele su na deobu trećeg mesta. Najbolji igrač kluba, Marković, trenutno je drugi strelac lige sa 17 golova, odmah iza Marina Delića (19 pogodaka). Prvo naredno kolo na programu je 14. januara, kada u Šapcu gostuje lider, POŠK Split.
TABELA:
POŠK 18
Primorac 15
C. Zvezda 12
Šabac 12
Kataro 7
Medveščak 4
Zadar 1952 3
Solaris 0

DERBI U KUPU
Kalendarsku godinu, VK „Šabac“ završava nastupom u četvrtfinalu Kupa, gde će, za vikend, gostovati u Petnici, ekipi Valjeva. Domaćini su novajlije u Prvoj A ligi, a pobednik meča Valjevo ““ Šabac, izboriće plasman na finalni turnir. Domaćin fajnal fora biće Niš.
- Činjenica da smo mi favoriti govori, na svoj način, o napretku koji smo ostvarili u poslednje dve godine. Ipak, biće ovo jako težak meč. Oni su se značajno pojačali, njihove kapice nose Rackov i Matović, igrači koji su igrali za Šabac prošle sezone, imaju iskusan tim, počeli su dobro u ligi. Očekujem pravi derbi ““ rekao je trener Šapca Balša Nikolić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa