1. decembar 2016.1. dec 2016.
JKP „STARI GRAD“ POTRAŽUJE OD SVOJIH KORISNIKA 200 MILIONA DINARA

GRAĐANI DUGUJU VIŠE OD PRAVNIH LICA

Ukupna dugovanja fizičkih i pravnih lica prema Javno-komunalnom preduzeću „Stari grad“ iznose nešto više od 200 miliona dinara.
Prema rečima direktorke ovog preduzeća Snežane Ćosić, dugovanja privatnih lica su veća i iznose nešto više od 140 miliona dinara, dok pravna lica duguju oko 67 miliona dinara.
- Naplata nam iznosi oko 60 odsto. Trudimo se da povećamo ovaj procenat i prvi rezultati govore o tome da ima pomaka. Slali smo opomene svim dužnicima, a veći broj je utužen. Naš stav je da se računi moraju platiti kako bi sistem funkcionisao. Svako ko ne bude izmirivao obaveze biće tužen, i dug će biti naplaćen ““ ističe Ćosić.
Ovo preduzeće ima nešto više od 40.000 privatnih korisnika i oko 600 pravnih lica koji koriste usluge. Zahvaljujući velikom broju odgovornih korisnika sistem funkcioniše, ali je nedopustivo da određeni broj građana i pravnih subjekata ignorišu svoju obavezu.
Ona je još jednom apelovala na dužnike da izmiruju svoje obaveze, a preduzeće nudi mogućnost reprogramiranja.
- Otvorili smo kol-centar koji pomaže našim korisnicima, a uspostavili smo i direktan kontakt sa ciljem da poboljšamo naplatu, ali i kvalitet naših usluga. Sve ovo daje rezultate i verujemo da ćemo uspeti da veći deo dugovanja naplatimo ““ napominje direktorka JKP „Stari grad“.
Šabac mora da bude još čistiji i to znaju i u ovom preduzeću. Mnoge divlje deponije su uklonjene, šabačko smeće se odnosi u regionalnu deponiju, a i 46 sela je uključeno u sistem.
- Ogromnu zahvalnost dugujemo revnosnim korisnicima. Ne bi trebalo da pretimo tužbama da bi neko shvatio da treba da plati račun za odnošenje smeća. Mi želimo da naš grad bude još lepše i kvalitnije mesto za život, i trudimo se da učinimo sve što je do nas da to omogućimo ““ zaključuje Snežana Ćosić, direktorka JKP „Stari grad“.
I SELA U SISTEMU
Od oktobra je u sistemu odnošenja smeća uključeno još 36 sela, tako da je ukupni broj sela 46. Videćemo kakva će biti naplata u ovim selima koja su nam se priključila od oktobra, ali i na seoskom području smo već bili prinuđeni da šaljemo opomene. Podelili smo ambalažu uz pomoć koje se već obavlja selekcija smeća i na taj način olakšava kompletan posao ““ dodaje Snežana Ćosić.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa