1. decembar 2016.1. dec 2016.
U ŠABAČKOM POZORIŠTU ODRŽANO TAKMIČENjE BALETSKIH STUDIJA SRBIJE

VIŠE OD IGRE

Takmičenje Baletskih studija Srbije održano je u nedelju, 4. decembra u Šabačkom pozorištu. Domaćin ove tradicionalne manifestacije bio je „Centar za igru“ iz Šapca na čelu sa Ljubišom Nikolićem. Baletski igrači su se takmičili u starosnim i takmičarskim kategorijama i igračkim stilovima. Žiri u sastavu: predsednica Slavica Štrljić, sekretar Udruženja baletskih umetnika Srbije (balerina „Teatra T“ u penziji), Gabrijela Tegljaši, predsednica Udruženja baletskih umetnika Vojvodine (balerina Srpskog narodnog pozorišta u penziji) i Biljana Knežević, balerina, solista „Teatra T“ odlučivale su o najboljima među najboljima.
Kada su u pitanju šabačke takmičarke razloga za slavlje je bilo na pretek. Prva nagrada uzrasta mini, u takmičarskoj kategoriji grupa u modernom baletu za koreografiju „Sat“, pripala je „Centru za igru Šabac“. Takođe, prva nagrada dodeljena je„Centru za igru Šabac“, uzrasta mini u takmičarskoj kategoriji formacija u modernom baletu za koreografiju „Kineska igra“. Prve nagrade, u kateoriji deca i juniori, dodeljene su Šapčankama Anastasiji Gajić, uzrasta deca, u klasičnom baletu za koreografiju „Varijacija vile Mrvice“ i Anastasiji Perić, uzrasta deca u klasičnom baletu za koreografiju „Obavezna varijacija“. Prve nagrade pripale su članicama „Centra za igru Šabac“, Diani, Zorani i Anastasiji, uzrasta deca u klasičnom baletu za koreografiju „Krcko Oraščić“, kao i šabačkim balerinama uzrasta deca u klasičnom baletu za koreografiju „Picikato polka“.
U Kategoriji juniora najbolje su bile Šapčanke Katarina Pajić sa solo tačkom „Varijacija Rajmonda“ u klasičnom baletu, Aleksandra Simić sa solo tačkom „Varijacija Svanilde“ prvi čin, Jana Jelesić sa solo tačkom „Dama u crnom“ u modernom baletu, koje su, takođe osvojile prve nagrade.
Specijalna nagrada žirija za najbolje izvođenje koreografije (interpretaciju) pripala je Katarini Pajić, a za najtalentovanijeg igrača Aleksandri Simić iz „Centra za igru Šabac“.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa