1. decembar 2016.1. dec 2016.
JESENjI ŠAMPIONI ZONE „DRINA“ ““ FK „PROVO“

Kada snovi postaju stvarnost

Gledala se već Srpska liga u Provu, ima tome dve decenije, no do pre samo nekoliko godina, verovalo se da će taj period ostati davno sećanje na uspehe kluba koji pitanje da li će postojati. Danas, SL je realan cilj
Prošle godine, FK „Provo“bilo je novajlija iz malog mesta među dugogodišnjim, ambicioznim zonašima. Mnogi su, posle početnih uspeha, očekivali pad, no umesto toga, kontinuitet igara je trajao i trajao, da bi na kraju doneo vicešampionsku titulu. Na kraju su Provci pružili ruku ekipi iz Čajetine i posvetili se stvaranju ekipe za novu sezonu.
- Naša politika već nekoliko godina je da sačuvamo sastav i dovedemo pojačanja gde je potrebno. Iskusni igrači nose naš dres već 3 godine, a uvek dovodimo proverene novajlije. To nisu samo sjajni igrači već i dobri ljudi. Odnosi na relaciji: uprava ““ trener ““ igrači nisu dobri, već poput porodice. Poseta raste, velika porška dolazi sa tribina. Sve to daje sjajnu atmosferu i nešto što nijedan klub nema ““ ističe trener Igor Đurković.
Kada je na čelo ubskog Jedinstva došao Nemanja Matić, a pri tome opština svim snagama stala iza kluba, mnogi su ovaj tim već promovisali u šampiona. Ipak finansijska snaga ne mora da znači i rezultatsku. „Jedinstvo“ je kiksiralo, „Provo“ nije, a onda je došao i derbi u Ubu.
- Ta pobeda u Ubu je samo sjajan kraj odlične polusezone. Krenuli smo furiozno, imali manji pad forme na sredini jeseni, ali smo u finišu ponovo podigli formu, nadoknadili izgubljeno ““ dodaje popularni „grof“ iz Prova.
Šest bodova vrlo je lepa prednost, čvrst, pouzdan temelj za prolećnu „kuću slave“, no samo ako se posle zimske pauze sa „gradnjom“ nastavi istim tempom kao i jesenas. Iste „neimarske“ ambicije još uvek ima i prvi pratilac. Na to upozorava i šef struke.
- Sve je u našim rukama, ali „Jedinstvo“ je i dalje favorit. Mi smo svesni da nas čeka težak posao, no tu je i pozitivna tenzija koja će biti oslonac tokom proleća. Siguran sam da je nama plus 6 dodatni motiv, a ne razlog za opuštanje. Razmenili smo čestitke na dosadašnjim rezultatima i krenuli dalje.
Plan trenera Đurkovića za prelazni rok vrlo je jednostavan.
- Svi igrači ostaju, obavili smo razgovore, a u pregovorima smo sa proverenim asovima na pozicijama napadača i polutke. Uz njih, težimo angažovanju dva mlada igrača koja će biti „bonus“ fudbaleri i naredne sezone.
Mirnoću stručnom štabu i igračima daje stabilna finansijska situacija u klubu, a važan segment srpskoligaških ambicija svakako je i infrastruktura.
- Zarade stižu u dan i mislim da smo, po tom pitanju, najkorektniji klub u okrugu. Mnogo toga na stadionu je već urađeno, postoje projekti za dalje i nema sumnje da ćemo, ako se plasiramo u viši rang, rivale dočekivati u našoj „tvrđavi“.
Potvrda velikih uspeha kluba stigla je i od izveštača koji su u idealan tim jeseni Zone „Drina“ uvrstili Isailovića i Pantelića, dok je Igor Đurković trener jeseni.
Na stadionu u Provu, lopta će mirovati do prozivke 20. januara, kada se nastavlja realizacija snivanog projekta “FK “Provo“ ““ Srpska liga “Zapad“ 17/18“.
D. Blagojević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa