15. decembar 2016.15. dec 2016.
PODRŠKA RAZVOJU SELU
GRADONAČELNIK POSETIO METLIĆ

PODRŠKA RAZVOJU SELU

U proteklom periodu grad Šabac u razvoj Metlića i poboljšanje uslova života u ovom mestu uložio je više od 75 miliona dinara
Možda Metlić ima dva centra i dve škole, ali za razvoj ovog, ali i svakog drugog sela neophodna je podrška svih struktura vlasti, kako lokalnih, tako i republičkih. U pocerskom selu tri četvrtine od 334 domaćinstva živi od poljoprivredne proizvodnje, te je svaka podrška agraru više nego dobrodošla.
- Grad Šabac je u prethodnom periodu uložio više od 75 miliona dinara u Metlić, najviše u infrastrukturu, puteve, uređenje kanalske mreže i poljoprivredu. Posebno sam ponosan kada vidim da je selo čisto, jer se redovno odnosi smeće. Moja obaveza kao gradonačelnika da je čujem ideje meštana svih mesnih zajednica, bilo da žive na selu ili u gradu. Oni najbolje znaju na šta treba da se troši novac i kako oni vide svoje mesto u godinama koje dolaze, istakao je prilikom posete Metliću gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Posle poplava pre dve godine, u ovom selu rađeno je mnogo na čišćenju kanalske mreže.
- Očišćeno je korito reke Dobrave i kanali „Sisavci“. Reka Dobrava uređena je u dužini od 2,5 kilometara, uzvodno prema Krivaji i nizvodno prema Nakučanima. Dobrava spada u vodotokove prvog reda, koji su u nadležnosti države, ali se nažalost do pre dve godine, niko nije bavio tim problemom. Zahvaljujući razumevanju gradonačelnika Zelenovića, izdvojena za sredstva iz budžeta Grada Šapca za ovu namenu, čime su sprečene štete na poljoprivrednom zemljištu, rekao je Živojin Mandić, član Saveta MZ Metlić.
Rekonstrukcija dve škole u selu, izgradnja lokalnih puteva, mosta i javne rasvete samo su neki od poslova koje je grad Šabac, sam ili zajedno sa mesnom zajednicom realizovao u ovom selu.
- Pohvalio bih i dobru saradnju sa Direkcijom za poljoprivredu, zahvaljujući čemu je iskopano dosta bunara. Imamo konkretne planove za sledeću godinu, da se urede nekategorisani putevi i da se nastavi čišćenje kanala koji su u blizini njiva, rekao je Dragić Pavlović, član Saveta MZ Metlić.
O planovima za dalji razvoj sela, gradonačelnik Šapca intenzivno će sa meštanima Metlića razgovarati i u narednom periodu.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa