15. decembar 2016.15. dec 2016.

TETKIN LEK KRIV ZA SVE

Kada je Mile iz Benske bare popio lek koji mu je uredno na astalu ostavila tetka, svet mu se u momemtu izokrenuo. Postao je svestan činjenice da bi bio idealan – predsednički kandidat. Upražnjeno mesto u opozicionim redovima još više mu je podgrevalo nadu da je na dobrom putu.
I reče naš Mile tu svoju misao naglas. Njegovi pajtaši Mika i Žile, odmah ga podržaše, ali je Buca bio uzdržan.
- Kud ćeš Mile u to blato? Pa vidiš šta su uradili onom Jankoviću, a sada i Jeremiću - blagonaklono mu reče Buca.
Mile kao da preču Bucu i nastavi da razmišlja o sebi u kabinetu na Andrićevom vencu.
- Odmah ću i Zorku da obučem u Šanel i da joj napravim fondaciju. Neće ona više da se muči i da na hladno zavija sarmice – mašta i dalje Mile.
Ne da se Buca, i nudi Miletu Tomovaču iz Bajčetine.
- A šta ćemo Mile sa onom tučom u srednjoj školi kada si prebio Sićinog malog onom palicom što ti je ćale dao? Ili ono kada si prvi čuo da je onaj taksista pobegao sa lica mesta nesreće koju je izazvao? Šta ćemo sa time Mile? – upita ga Buca.
Mile se nešto zagrcnu ili ona Tomovača poče da radi, i odgvori: „Pa, neće valjda“.
- Oće bre crni Mile. Za onu komšinicu i da ne govorimo – oslobodi se Buca pod dejstvom Tomovače, a Mile se prenerazi.
- Pobogu Buco odakle tebi ideja za komšinicu. Pa, to niko ne zna. Čuvali smo se i pazili – zbunjeno odgovori naš nesuđeni predsednički kandidat.
U tom trenutku se u priču uključi Žile, takođe u dogovoru sa Tomovačom i reče kako je komšinica živa vatra.
- Vidi Mile, to neće da ti smeta, garant. Vole Srbi švalere. Što si veći, to ti je rejting bolji, samo da Zorka to može da istrpi – doli ulje na vatru Žile.
Mile se zamisli i zaključi da mora sve to da istrpi da bi Srbiji bilo baro.
- Psi laju karavani prolaze. Ništa što oni napišu nije tačno. Sve ću da demantujem, i na poligraf ima da idem ako treba. Spreman sam da radim i 24 sata dnevno, ma ni u toalet neću da idem. Uostalom, zar nije onaj novinar ubijen kada je premijer bio ministar informisanja i ništa mu nije falilo, samo je napredovao – zaključi Mile, pozdravi se sa društvom i ode na pregovore sa opozicijom.
Sutradan tetka nešto nije mogla da dođe i nije mu spremila lek. Mile ode do prvog kioska da kupi novine i vide sebe na mnogim naslovnim stranama. „Ispovest prebijenog Sićinog malog: Monstrum Mile mi izbio zub“, „Kandidat za predsednika Mile monstrum štitio taksistu za besplatnu vožnju do Kamička“, „Sa komšijom Miletom je lepo meni, biće i celoj Srbiji, kaže njegova neimenovana komšinica“.
Tetka, tetka – zavapi Mile i prokle Tomovaču iz Bajčetine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa