2. mart 2017.2. mar 2017.
U PREDVEČERJE RASPISIVANjA IZBORA ZA NASLEDNIKA TOMISLAVA NIKOLIĆA

ROVOVSKA BORBA ZA PREDSEDNIKA

Stranke koje čine vlast u Šapcu „raspodelile“ podršku kandidatima Vuku Jeremiću i Saši Jankviću. SNS, SPS, SPO za Vučića. Zapadna Srbija i LDP još nisu odlučili
Kandidata za predsednika Srbije je svakim danom sve više, a šabačke partije se već polako, ali sigurno spremaju za „tešku rovovsku političku borbu“.
Kada je reč o vladajućoj koaliciji u Šapcu, stranke su izabrale svoje favorite, s obzirom da te partije neće imati kandidate iz sopstvenih redova. Zajedno za Srbiju „izabrala“ je Vuka Jeremića, a pridužila im se i Nova Srbija, Pokret za spas Srbije, kao i Socijaldemokratska partija Srbije nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.
- Verujemo da je ovo trenutak u kojem se rešava sudbina zemlje – da li će i narednih pet godina biti ista situacija, ili će se Srbija vratitit tamo gde pripada. Za vreme vlasti SNS u Srbiji se ne živi bolje, premijer Srbije Aleksandar Vučić nije ispunio nijedno obećanje, a bilo ih je mnogo. Svi trenutni kapaciteti Nove Srbije biće angažovani u kampanji Vuka Jeremića – ističe Božidar Katić, predsednik Gradskog odbora Nove Srbije u Šapcu.
Kada je reč o Demokratskoj stranci, ona se opredelila za Sašu Jankovića.
- On je pokazao da razume kako institucije treba da funkcionišu. Kao zaštitnik građana maksimalno je radio u korist građana, sasvim je sigurno da će kao predsednik raditi na zaštiti države. Živimo u zemlji koja sve dublje zapada u diktaturu dok aktuelni premijer, kroz kandidovanje za predsednika, pokušava da u svojim rukama centralizuje svu vlast i državu još više potčini potrebama svoje interesne grupe. Zato je Srbiji potreban predsednik koji će poštovati institucije, čuvati ustavni poredak i štititi prava i interese svih građana - kaže dr Milan Simić, predsednik Gradskog odbora DS u Šapcu.
Jankovića je podržala i Nova stranka koja je otvorila vrata svojih prostorija za sve koji žele da pomognu u kampanji.
Srpski pokret obnove, čiji Gradski odbor čini loklanu vlast u Šapcu, odlučio je da na predstojećim izborima za predsednika Srbije podrži zajedničkog kandidata vladajuće koalicije na republičkom nivou – Aleksandra Vučića.
- Predsedništvo SPO odlučilo je da podrži aktuelnog premijera za predsednika Srbije. Stim u vezi, Gradski odbor SPO u Šapcu podržaće kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije – rekao je za „Glas Podrinja“ Živojin Vuletić, predsednik GO SPO.
Povodom predsedničkih izbora još se nije izjasnila Zapadna Srbija. Kako nezvanično saznajemo, odluku će doneti posle raspisivanja predsedničkih izbora.
Bez obzira što ovoga puta građani neće birati i nov saziv Skupštine Srbije, izborna atmosfera biće itekako naelektrisana ovog proleća u Šapcu.

LDP JOŠ RAZMIŠLjA
Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije i Dveri, takođe, imaju svoje kandidate za predsednika. Radikali su odavno kandidovali svog lidera Vojislava Šešelja, ispred DSS je najavljena kandidatura Aleksandra Popovića, dok će lider Dveri Boško Obradović biti kandidat ovog pokreta za predsednika Srbije. Za sada je nepoznat stav Liberalno-demokratske partije.
- LDP je u svakodnevnom kontaktu sa potencijalnim koalicionim partnerima i uskoro će doneti odluku o načinu angažovanja na predstojećim predsedničkim izborima – napominje Milutin Stanković, predsednik GO LDP.


SPS JEDINSTVENO ZA VUČIĆA
Povereništvo Socijalističke partije Srbije u Šapcu pridružilo se naprednjacima u podršci Vučiću. Poverenik SPS za Šabac Vanja Vukić ističe da u redovima SPS vlada apsolutno jedinstvo po pitanju podrške aktuelnom premijeru.
- Nije tačno da bilo koji odbor SPS u Srbiji ne podržava zajedničkog kandidata vladajuće koalicije. SPS će maksimalno doprineti pobedi Aleksandra Vučića u prvom krugu. Svi odbori u Mačvanskom okrugu založiće se da Vučić postane predsednik. Radimo kao da neće biti drugog kruga, a to je stav kako birača, tako i funkcionera naše stranke – ističe Vukić.


SNS NEMA VREMENA ZA IZJAVU
Za Srpsku naprednu stranku dilema o predsedničkom kandidatu je razrešena onog trenutka kada se premijer Srbije odlučio da i, pored više puta ponovljen stav da mu ne pada na pamet, kandidovao za naslednika Tomislava Nikolića. Do zaključenja ovog broja ponovo nismo uspeli da dobijemo izjavu nijednog lokalnog funkcionera SNS na temu predsedničkih izbora.

M. M. – N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa