9. mart 2017.9. mar 2017.
OSNAŽENE
ODRŽANO PREDAVANjE NA TEMU NASILjA NAD ŽENAMA

OSNAŽENE

Cilj edukovati mlade da prepoznaju nasilje, da ovladaju veštinama prepoznavanja žrtve i napadača, kao i da nauče da se prema svojim majkama, bakama, drugaricama, devojkama i uopšte svim ženama ophode sa poštovanjem
U ponedeljak 6. marta za učenike OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju održano je predavanje na temu nasilje nad ženama koje je realizovala Kancelarija za mlade Krupanj i neformalna grupa „OsnaŽENE“ uz podršku Resurs centra Udruženje građana „Svetionik“ u okviru programa „Mladi su zakon 2016“ za Mačvanski i Kolubarski okrug finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
Predavanje je održala doktorka Nada Đurić predsednica UG „Iskra“ iz Loznice koja je ukazala na značaj i potrebu da se o ovoj temi što više govori, kao i da je edukacija i prevencija ključna u borbi protiv nasilja nad ženama:
- Svrha predavanja je da mlade edukujemo da prepoznaju nasilje, da ovladaju veštinama prepoznavanja žrtve i napadača, kao i da nauče da se prema svojim majkama, bakama, drugaricama, devojkama i uopšte svim ženama ophode sa poštovanjem - rekla je Nada Đurić dodajući da ne treba ćutati o nasilju nad ženama već da ono mora da se prepozna i da se reaguje.
- Kao što i sam naziv projekta kaže, žene moramo da osnažimo i ohrabrimo da prijave nasilje jer nasilje u porodici nije samo pitanje unutrašnjeg uređenja porodice i porodičnih odnosa već društva u celini. Nasilje postaje veliki socijalni problem, a nasilje nad ženama ne sme da bude prihvatljivo - poručila je koordinatorka projekta „OsnaŽENE“ Nada Đurić.
U okviru projekta održano je predavanje na istu temu i za srednjoškolce, nakon čega su usledile radionice sa osnovcima i srednjoškolcima. U okviru radionica mladi su imali zadatak da osmisle čestitke koje su sadržale poruke o značaju borbe protiv nasilja nad ženama i podeljene su tokom šetnje kroz Krupanj organizovane povodom 8. marta.
D. Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa