9. mart 2017.9. mar 2017.
ZAVRŠEN POPIS NELEGALNIH OBJEKATA U KRUPNjU

ROK ZA OZAKONjENjE TRI GODINE

Na teritoriji opštine Krupanj završen je popis nezakonito izgrađenih objekata i do sada je popisano nešto manje od 13.000 objekata, a samo u februaru 8.000 objekata. U proces ozakonjenja neće ući svi popisani objekti budući da su neki od objekata građeni pre donošenja propisa o izgradnji, a neki imaju građevinsku ili upotrebnu dozvolu. Procena je da će postupkom ozakonjenja biti obuhvaćeno oko 6.000 objekata. Opština Krupanj je ozbiljno shvatila ovaj posao, dobro ga organizovala i kavalitetno uradila. U prilog tome govore i pohvale predstavnika ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prilikom kontrole sprovođenja ozakonjenja u opštini Krupanj.
Ovo je samo deo posla koji predstoji, ne samo opštini Krupanj, već i ostalim opštinama i gradovima, jer sledi donošenje rešenja o rušenju na osnovu pojedinačnih popisnih listova. Kada je reč o postupku ozakonjenja tu je rok od tri godine kada bi ovaj posao morao biti okončan. Zato je ovo prilika za sve građane da iskoriste ovaj period i ozakone svoje objekte, jer nikada nismo govorili o tako niskim taksama, ni o takvom minimumu tehničke dokumentacije koja je potrebna da se legalizuje objekat.
Prema rečima predsednika opštine Krupanj Ivana Isailovića sledi posao koji je ozbiljniji i svakako obimniji, ali i da je ubeđen da će na samom putu do finalnog proizvoda, dakle da u Srbiji nema više nelegalnih objekata, biti i veća naplata poreza, što je i suština ovog Zakona i da će opština Krupanj imati priliku da taj dodatni novac, koji će dobiti i putem ozakonjenja objekata i kasnije kroz porez, moći da utiče na kvalitetniji život, kvalitetniju infrastrukturu u ovoj opštini.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa