9. mart 2017.9. mar 2017.
RAZGOVOR SA DR BOBANOM BIRMANČEVIćEM, ŠEFOM IZBORNOG ŠTABA SNS

VUČIĆ NEMA PROTIV KANDIDATA

Svaki izbori su test, kako za političare, tako i za društvo u celini, a ovaj najnoviji treba da nam pokaže da idemo u pravom smeru. Kao država, mi više nismo u zavadi sa susedima, nego smo postali najvažniji garant mira i stabilnosti u ovom delu Evrope. Vlast u Šapcu veoma je krhka
Predsednički izbori raspisani su za 2. april. Prvi je kandidaduru predao aktuelni premijer Aleksandar Vučić. Šabačko Povereništvo Srpske napredne stranke podržalo je svog kandidata i potpisima koji su prikupljeni u prošli petak. Za šefa Izbornog štaba u Šapcu imenovan je dr Boban Birmančević, koji za “Glas Podrinja” govori o očekivanjima od izbora, ali i o trenutnoj situaciji u gradu.
Šta očekujete od predstojećih predsedničkih izbora?
- Ništa drugo osim još jedne velike pobede, koja će svima pokazati snagu Srpske napredne stranke i njenog predsednika Aleksandra Vučića. Svaki izbori su test, kako za političare, tako i za društvo u celini, a ovaj najnoviji treba da nam pokaže da idemo u pravom smeru. Kao i da potvrdi ono što već znamo, a to je koliku podršku građana ima naš kandidat i predsednik Aleksandar Vučić.
Ko je najozbiljniji protivkandidat Aleksandru Vučiču?
- Aleksandar Vučić uopšte nema protivkandidata.
Nakon ozbiljnog zaokreta u Srbiji, koji se dogodio zahvaljujući politici koju sprovodi poslednjih godina, možemo se nadati konačnom boljitku i izlasku iz krize. I ne samo to. Kao država, mi više nismo u zavadi sa susedima, nego smo postali najvažniji garant mira i stabilnosti u ovom delu Evrope. Takav ambijent, naravno, privlači investitore i sa drugih kontinenata, a ne samo iz okruženja, što doprinosi da se o našoj zemlji ponovo govori sa uvažavanjem kao nekada davno. Sve to znaju građani, koji će svojim glasom samo potvrditi da se slažu sa Vučićevim potezima. Smatram da ćemo, nakon pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, imati još dinamičniji rast u svim segmentima, a posebno ekonomskim.
Kako komentarišete angažovanje šabačkih lokalnih odbora u ovoj kampanji?
- Potpuno je očekivano ponašanje lokalnih političara jer je šabačka lokalna vlast, ipak opozicija u državi. Prikupljanje potpisa za pojedine predsedničke kandidate, štampanje propagandnog materijala, iznajmljivanje prostorija...
Postoji čak i najava kupovine glasova u Šapcu što je, nažalost, već viđena stvar. Svedoci smo kako je u prethodnom izbornom ciklusu aktivista ovdašnje vladajuće stranke, snimljen dok razgovara sa građanima i nudi im overu zdravstvenih knjižica, asfaltiranje puta i jednokratnu novčanu pomoć gradonačelnika Nebojše Zelenovića, ako pristanu da glasaju za Zajedno za Srbiju. Usledila je krivična prijava, čovek je zatražio oportunitet čime je posredno priznao da je počinio krivično delo... Nalogodavci su se izgleda izvukli nekažnjeno, ali to ne znači da će država dozvoliti da i u ovom izbornom procesu na takav način dođu do glasova. Da zlo bude veće, pristalice te iste stranke, proširile su ovih dana glasine kako se, navodno, Srpska napredna stranka sprema da kupuje glasove. Ovom prilikom podsećam građane da to nikada nije bio manir SNS-a, niti će biti. Mi imamo podršku naroda i dok je tako bićemo na vlasti, a oni koji su uvek morali da kradu i lažu, neka im je na čast.
Kako komentarišete trenutnu političku situaciju u Šapcu? Da li i dalje postoji šansa da dođe do promene vlasti?
- Da ne postoji ta šansa, verujem da ne biste ni postavili takvo pitanje. Šabac je zreo za promenu. Vladajuće lokalne stranke, odnosno interesne grupe, međusobno su zavađene, plen je postao premali, apetiti su porasli i sada svako gleda isključivo lični interes. Čak i da ih niko ne ugrožava, sami bi se raspali. Dotle je došlo. Vlast u Šapcu veoma je krhka. A o tehničkim detaljima te promene, razumećete, ne mogu javno da govorim. Videćete ubrzo, verujem.
M.M.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa