У ВРТИЋУ „БАЈКА“ ПОЧЕЛА СА РАДОМ СТОМАТОЛОШКА ОРДИНАЦИЈА

За здравији живот најмлађих

Отварањем још једне стоматолошке ординације, која ће радити два дана по подне и три пута пре подне, деца ће добити прилику да уз сву причу о првенцији расту без страха од зубара

  • Број 3619 (9. мар 2017.)
  • О. Г.
Захваљујући Шабачкој епархији, која је обезбедила донацију стоматолошке столице, протеклог уторка у Вртићу „Бајка“ почела је са радом стоматолошка ординација.
- Велика нам је радост што смо могли да помогнемо нашим малим Шапчанима да се осећају срећним и задовољним, да осете да неко мисли на њих, да живи за њих, да ради за њих. Хвала вама што бринете о деци и што ово користите у најлепше сврхе. Све што може Црква да учини реците, како би учинили нашој деци да им живот буде лепши – изјавио је по пресецању врпце епископ шабачки Лаврентије.
Да су деца један од кључних приоритета Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац потврдио је и директор др Бранко Вујковић, истакавши да су најважнија превенција и промоција здравља и здравих стилова живота.
- Сигуран сам да ће не само деца која иду овде у вртић, него и деца из околних месних заједница, моћи да остваре квалитетну стоматолошку здравствену заштиту. На овај начин стоматолог је доступнији деци, учи их одржавању оралног здравља. У наредном периоду наставићемо да промовишемо како стоматолошку здравствену заштиту, превентивне услуге које она пружа, тако и превентивне услуге које пружају друге службе Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац – поручио је Вујковић.
Брига о најмлађима задатак је свих што је потврдила и ова заједничка акција.
- Нас увек радује кад се више чинилаца укључи у једну акцију. Пре свега, желимо да се захвалимо владики Лаврентију и Српској православној цркви на овој донацији. Такође хоћу да похвалим и Предшколску установу и Дом здравља на доброј сарадњи и координацији. Ово је место где деца треба да стекну здраве навике тако да мислим да ће се то покренути и у осталим вртићима – истакао је Немања Пајић, председник Скупштине града.
У оквиру Предшколске установе „Наше дете“ до сада је радила стоматолошка ординација у Вртићу „Младост“. Добијањем још једне, овога пута у Вртићу „Бајка“, повећаће се квалитет услуга.
- Морам да кажем да је наша радост највећа. Отварањем још једне стоматолошке ординације, која ће радити два дана по подне и три пута пре подне, деца ће добити прилику да уз сву ову причу о првенцији расту без страха од зубара– рекла је Сандра Мићић, директорка Предшколске установе „Наше дете“.
Да страха није било потврдили су и предшколци који су први сели у стоматолошку столицу и храбро поднели преглед зубића. На више него користан поклон узвратили су и кратком приредбом којом су показали своје знање везано за оралну хигијену зуба.