9. mart 2017.9. mar 2017.
Kreativno stvaranje
DODELjENE DIPLOME POLAZNICIMA ŠKOLICE SLIKANjA I CRTANjA ŠKOLE PRIMENjENIH UMETNOSTI

Kreativno stvaranje

Ono što su polaznici Školice slikanja i crtanja vredno stvarali tokom četiri meseca u Školi primenjenih umetnosti prošlog četvrtka prikazano je na zajedničkoj izložbi. Po rečima prof. Mladena Pantelića nije bilo nimalo lako od preko dvesta radova izabrati četrdesetak.
- Selekcija je bila velika što potvrđuje i šest eliminacionih krugova. Izabrali smo radove dvadeset i tri učenika. Bila mi je velika čast i zadovoljstvo da radim sa ovom decom sa kojom sam uživao. Sami radovi govore o napretku i dobrim rezultatima – istakao je prof. Pantelić.
U Školi primenjenih umetnosti nadaju se da će Školica, predviđena za učenike od drugog do sedmog razreda, zaživeti i u narednim godinama.
- Drago mi je što vidim ova divna lica koja su provela nekoliko meseci sa nama u školi. Uživali su kao što smo i mi uživali. Radovi pokazuju da su napredovali, učili. Želim im da ostanu maštoviti, kreativni, slobodni. Neka samo crtaju i slikaju, uživaju – rekla je direktorka Nevenka Đokić.
Zadovoljstvo postignutim izrazila je i Anđela Vešić, učenica VI1, OŠ „Dositej Obradović“ Volujac.
- Naučila sam da slikam, a istovremeno stekla i nove drugare. Svima bih preporučila da dođu. Ne bi se pokajali. Volela bih da sledeće godine, kada budem opet došla, vidim još više drugara, da lepo slikamo i da se opet družimo. Nije teško. Sve što voliš ispuni se na kraju – poručila je sa osmehom Anđela.
Po otvaranju izložbe svim polaznicima Školice slikanja i crtanja uručene su diplome, a vršnjačkim edukatorima Milici Stojadinović, Milici Aničić i Ani Lukić, učenicama Škole primenjenih umetnosti, i knjige.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa