ДУШАН МАКЕВИЋ НАСТУПИО НА ЕП У АРЕНИ

ИЗУЗЕТНА КОНКУРЕНЦИЈА

Шабачки атлетичар није успео да се квалификује у финале дисциплине 3.000 метара, али је заузео позицију у средини укупног полуфиналног пласмана. Резултат 08:14:34. Треба напоменути да је он једини са простора бивше државе изборио норму за првенство

  • Број 3619 (9. мар 2017.)
  • Д. Б.
Дворана је специфична за атлетска такмичења, много одлучује старт јер нема много простора за претицање на дугим пругама. Иако се испунила потајна жеља нашег репрезентативца и његовог тренера Станојчића да буде у другој групи, испоставило се да су у њој тркачи били још бржи. Душану је, почетком трке, ритам делимично пореметио и пад шведског дугопругаша. Трку је завршио на осмој позицији. Иако није изборио финале, Макевић није незадовољан напустио дворану.
- Сјајна конкуренција, достојна Европског првенства. Водећи су одлично повукли на старту и показали да имају снаге за јак ритам. Ја сам покушао да се држим близу и евентуално покушам напад у последња два круга, но није било реално. Сјајна атмосфера, хвала свима који су били уз мене – рекао је Макевић после трке.
Тек недавно је Душан дошао из Америке где живи и ради. Провео је непуне две недеље у Србији, али је успео да наступи на два јака такмичења, а у САД се враћа тежи за балканску бронзу.