9. mart 2017.9. mar 2017.
DUŠAN MAKEVIĆ NASTUPIO NA EP U ARENI

IZUZETNA KONKURENCIJA

Šabački atletičar nije uspeo da se kvalifikuje u finale discipline 3.000 metara, ali je zauzeo poziciju u sredini ukupnog polufinalnog plasmana. Rezultat 08:14:34. Treba napomenuti da je on jedini sa prostora bivše države izborio normu za prvenstvo
Dvorana je specifična za atletska takmičenja, mnogo odlučuje start jer nema mnogo prostora za preticanje na dugim prugama. Iako se ispunila potajna želja našeg reprezentativca i njegovog trenera Stanojčića da bude u drugoj grupi, ispostavilo se da su u njoj trkači bili još brži. Dušanu je, početkom trke, ritam delimično poremetio i pad švedskog dugoprugaša. Trku je završio na osmoj poziciji. Iako nije izborio finale, Makević nije nezadovoljan napustio dvoranu.
- Sjajna konkurencija, dostojna Evropskog prvenstva. Vodeći su odlično povukli na startu i pokazali da imaju snage za jak ritam. Ja sam pokušao da se držim blizu i eventualno pokušam napad u poslednja dva kruga, no nije bilo realno. Sjajna atmosfera, hvala svima koji su bili uz mene – rekao je Makević posle trke.
Tek nedavno je Dušan došao iz Amerike gde živi i radi. Proveo je nepune dve nedelje u Srbiji, ali je uspeo da nastupi na dva jaka takmičenja, a u SAD se vraća teži za balkansku bronzu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa