9. mart 2017.9. mar 2017.
GLAS PROŠLOSTI – BROJ, 09.03.1972

ČVRSTE MOLEROVE PESNICE

Mladi šabački bokser Dragan Petrović postao je proteklog vikenda šampion Jugoslavije u papir kategoriji. Na pojedinačnom prvenstvu države, Petrović je u finalu savladao Janjića (Borovo). U izjavi posle titule Petrović je istakao dobru pripremu trenera Jančikića.
- Trener me je dobro pripremio fizički i psihički. Čim sam Janjića oborio u drugoj rundi, shvatio sam da mirna borba donosi siguran trijumf. Nastavio sam staloženo i ubirao poene.
Ovo je prva titula za šabački boks još od slavlja Cveje Lukića 1957. Jaško Karadarević bio je treći u Zrenjaninu. Titule je osvajao i popularni Rokica, no u tom periodu nastupao je za Vojvodinu. Iako su imali ponude za prelazak u drugi klub, šabački dvojac ih je odbio.
- Zvali su me Partizan, Radnički, Dinamo Pančevo, Loznica, ali ovaj uspeh dugujem Mačvi, tamo o nama vode brigu kao o ljudima i ja ne idem nigde – rekao je Petrović.
Petrović je ostao u klubu do danas. Tokom karijere branio je boje reprezentacije Jugoslavije, stigao do evropske medalje u juniorskoj konkurenciji. Po završetku karijere radio je kao trener i sportski direktor BK “Mačve”, poziciji na kojoj je i sada. U tom peridu “crveno – crni” su osvojili mnogo pojedinačnih priznanja i ekipnu titulu 2007.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa