НОВА ПОМОЋ МИНИСТАРСТВА ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Стиже 4 милиона и 600.000 динара

  • Број 3621 (23. мар 2017.)
  • С.К.
У надлежном министарству за рад, борачка и социјална питања председник општине Владимирци Милорад Милинковић је потписао донацију вредну око 4 милиона и 600 хиљада динара намењених мањим срединама за послове који их народски речено тиште. По речима директорке Центра за социјални рад Драгице Узановић стижу у прави час да у ионако обимном раду дају нови подстрек да се послови убрзају.
- Ми имамо 2.370 особа о којима бринемо и ту број није коначан. Геронто служба која ће сигурно бити у првом плану подразумева десетак сестара и координатора а жеља нам је да и у саветовалишту за предбрачне програме где имамо два обучена стручна радника помогнемо да се препознају евентуални проблеми и тако учинимо ту област сигурнијом, рекла је директорка и додала.
- Ми имамо и намеру да порадимо и на делу обимног посла личног пратиоца деце где бисмо дали предах родитељима који имају огромне обавезе са децом ометеном у развоју, што је и те како битно за истрајан рад у том тешком послу, истакла је директорка Центра за социјални рад.
И насиље у породици и бројна старачка домаћинства су брига ове презапослене установе која је ето добила значајну помоћ где ће понављамо у првом плану бити Геронто-домаћице и онда све остало редом. Јер помоћ траже многи а подсећамо да су средства намењена управо мањим општинама тј. на локалном нивоу Центрима за социјални рад.