23. mart 2017.23. mar 2017.
Stiže 4 miliona i 600.000 dinara
NOVA POMOĆ MINISTARSTVA CENTRU ZA SOCIJALNI RAD

Stiže 4 miliona i 600.000 dinara

U nadležnom ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja predsednik opštine Vladimirci Milorad Milinković je potpisao donaciju vrednu oko 4 miliona i 600 hiljada dinara namenjenih manjim sredinama za poslove koji ih narodski rečeno tište. Po rečima direktorke Centra za socijalni rad Dragice Uzanović stižu u pravi čas da u ionako obimnom radu daju novi podstrek da se poslovi ubrzaju.
- Mi imamo 2.370 osoba o kojima brinemo i tu broj nije konačan. Geronto služba koja će sigurno biti u prvom planu podrazumeva desetak sestara i koordinatora a želja nam je da i u savetovalištu za predbračne programe gde imamo dva obučena stručna radnika pomognemo da se prepoznaju eventualni problemi i tako učinimo tu oblast sigurnijom, rekla je direktorka i dodala.
- Mi imamo i nameru da poradimo i na delu obimnog posla ličnog pratioca dece gde bismo dali predah roditeljima koji imaju ogromne obaveze sa decom ometenom u razvoju, što je i te kako bitno za istrajan rad u tom teškom poslu, istakla je direktorka Centra za socijalni rad.
I nasilje u porodici i brojna staračka domaćinstva su briga ove prezaposlene ustanove koja je eto dobila značajnu pomoć gde će ponavljamo u prvom planu biti Geronto-domaćice i onda sve ostalo redom. Jer pomoć traže mnogi a podsećamo da su sredstva namenjena upravo manjim opštinama tj. na lokalnom nivou Centrima za socijalni rad.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa