16. mart 2017.16. mar 2017.
KUHINjA  PRIJATELjSTVA
MEĐUNARODNA SARADNjA UČENIKA KUVARSKOG SMERA POD POKROVITELjSTVOM EVROPSKE UNIJE

KUHINjA PRIJATELjSTVA

Pripremana domaća i jela po izboru iz moderne gastronomije. Učestvovali učenici završnih razreda sa smera Kuvar iz Hrvatske, BiH i Srbije
Da tradicionalno prijateljstvo mladih bivše zajedničke države ne poznaje granice, želela je da pokaže Turistička organizacija opštine Bogatić, organizujući, prošle nedelje u Srednjoj školi u Bogatiću Regionalno takmičenje u pripremanju hrane (Regiona Drina-Sava) učenika srednjih škola, završnih razreda sa kulinarskog smera iz Hrvatske, BiH i Srbije. Učestvovali su srednjoškolci iz Iloka, Janje, Brčkog, Sremske Mitrovice, Šapca i domaćini.
Pripremana su domaća jela iz kuhinje moga kraja, a nisu izostala ni ona po izboru iz moderne gastronomije.
Ideja Turističke organizacije opštine Bogatić podržana je od strane radne grupe za ruralni razvoj (SNjG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru projekta: “Podrška regionalnoj saradnji i izbalansiranom razvoju zemalja zapadnog Balkana u procesu približavanja evropskim integracijama“ uz finansijsku pomoć Evropske Unije.
Umeće učenika ocenjivao je tročlani žiri, a važnije od rezultata i nagrada koje su domaćini uručili gostima bilo je zajedničko druženje i razmena iskustava. Ideja je da ova manifestacija postane tradicionalna i uvek u nekom drugom mestu uz uključenje proizvođača i njihovih proizvoda, posebno sa ruralnih područja.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa