16. mart 2017.16. mar 2017.
PEVAMO ZA VAS
Poetsko-muziČko veČe povodom Dana Žena

PEVAMO ZA VAS

Da hladno vreme i kiša nisu uspeli da umanje sjaj poetsko-muzičke večeri „Pevamo za vas“ povodom Dana žena pokazuje i dobar odziv posetilaca
Biblioteke „Politika“ u Krupnju koji su u utorak 7. marta 2017. godine došli kako bi uživali u programu i nastupu učenika osnovne i srednje škole, mladih pesnika, zavičajnih pisaca i muzičkih stvaralaca Krupnja i Rađevine.
- Bilo je lepo čuti ove mlade muzičare i pesnike koji su govorili svoje stihove. Zaista bi trebalo da ima ovakvih večeri više zato što Krupanj ima potencijal kojeg nije ni svestan. Ima zaista onih koji izuzetno pevaju, sviraju i izuzetno dobro pišu. Treba im dati šansu i podsticaj – impresije su profesorke srpskog jezika Vere Petrović.
Mladi pesnik Duško Matić prvi put javno čita svoje pesme, piše još od srednje škole i inspiraciju pronalazi u svemu što je kreativno:
- Uglavnom pišem ljubavnu poeziju, večeras je bilo jako zanimljivo i čast je i zadovoljstvo biti na ovakvom mestu sa tako talentovanim ljudima, od najmlađih do najstarijih. Ovo je za mene jedno lepo iskustvo i iskoristio bih priliku da svim damama poželim srećan praznik.
Jedan od glavnih „krivaca“ za ovaj događaj je pesnik i muzički stvaralac Cvetko Vilotić:
- Zadovoljan sam jer smo imali priliku da pevamo i govorimo svoje pesme ženama koje to zaslužuju. Žene zaslužuju i ljubav i pesmu i svu pažnju koju smo im pružili. One su nama pesnicima najčešće i inspiracija za pisanje pesama. Ovde su se tri mladosti sastavile i čine jednu mladost - govori Cvetko i dodaje da se često druži sa mladima jer su, kako on voli da se našali - mladost i lepota prelazni.
D. Ž

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa