16. mart 2017.16. mar 2017.
U ŠABAČKOJ TEHNIČKOJ ŠKOLI ODRŽAN SEMINAR ZA NASTAVNIKE

KA SAVREMENOJ NASTAVI

Oko šezdeset nastavnika srpskog jezika i književnosti, prošle subote, 11. marta, prisustvovalo je seminaru „Ka savremenoj nastavi srpskog jezika i književnosti II“ u Tehničkoj školi.
Od 10 do 16 časova prisutni su imali priliku da čuju predavanje Mila Lompara na temu „Gorski vijenac u nastavi“, Vesne Lompar „Utvrđivanje vrsta reči“, Nenada Nikolića „Tipovi lirskog junaka u poeziji Branka Radičevića“, Milana Aleksića „Tumačenje Andrićevih pripovedaka u nastavi“.
Posle završne reči o aktivnostima društva za srpski jezik i književnost Srbije, razgovora o radu Podružnice u Šapcu i problemima nastave, podeljeni su sertifikati.
Akreditovani, besplatni seminar, održan je u okviru akcije „Negujmo srpski jezik“ Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Biblioteke grada Beograda i Javnog servisa Radio-televizije Srbije. Realizator seminara bilo je Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, dok je tehnička organizacija poverena Školskoj upravi Valjevo.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa