У ШАБАЧКОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ

КА САВРЕМЕНОЈ НАСТАВИ

  • Број 3620 (16. мар 2017.)
  • О. Г.
Око шездесет наставника српског језика и књижевности, прошле суботе, 11. марта, присуствовало је семинару „Ка савременој настави српског језика и књижевности ИИ“ у Техничкој школи.
Од 10 до 16 часова присутни су имали прилику да чују предавање Мила Ломпара на тему „Горски вијенац у настави“, Весне Ломпар „Утврђивање врста речи“, Ненада Николића „Типови лирског јунака у поезији Бранка Радичевића“, Милана Алексића „Тумачење Андрићевих приповедака у настави“.
После завршне речи о активностима друштва за српски језик и књижевност Србије, разговора о раду Подружнице у Шапцу и проблемима наставе, подељени су сертификати.
Акредитовани, бесплатни семинар, одржан је у оквиру акције „Негујмо српски језик“ Министарства културе и информисања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Филолошког факултета Универзитета у Београду, Библиотеке града Београда и Јавног сервиса Радио-телевизије Србије. Реализатор семинара било је Друштво за српски језик и књижевност Србије, док је техничка организација поверена Школској управи Ваљево.