23. mart 2017.23. mar 2017.
NOVA ŠANSA ZA APOTEKARE
ODRŽANA DESETA KONFERENCIJA – MARKETING U FARMACIJI

NOVA ŠANSA ZA APOTEKARE

Deseta konferencija - Marketing u farmaciji, pod nazivom “Podrška zdravstvenog sistema u lečenju od stresa”, održana je prošle subote u hotelu “Sloboda”. Grad Šabac je treći put zaredom domaćin prestavnicima farmaceutskih kuća i apotekarskih ustanova, a skup je otvorio gradonačelnik Nebojša Zelenović.
-Drago mi je što farmaceuti kao i lekari, stomatolozi i naučnici smatraju da je Šabac najbolje mesto za njihovo okupljanje, i kao grad učinili smo sve da budemo dobri domaćini. Jako je važno da se ovde iskoristi prilika za realizovanje novih poslovnih dogovora – istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović, i dodao da u ovom trenutku u Šapcu postoji preko 90 apotekarskih ustanova, te je konferencija dobra prilika da se nađe rešenje za našu gradsku apoteku, kako bi oni koji rade u javnoj apoteci mogli da nađu posao u nekoj od privatnih.
Profesionalni razvoj farmaceuta zapravo je jedna od najvažnijih odrednica te profesije, te upravo iz tog razloga farmaceutska komora Srbije podržava edukativne susrete i sastanke.
-Kada se radi o znanjima farmaceuta, možemo reći da su ona zaista na visokom nivou o čemu govore i brojne kontinuirane edukacije koje se organizuju i sprovode već nekoliko godina. Svaki farmaceut koji radi u apoteci mora da ima licencu, a ona se obezbeđuje kroz unapređenje znanja i prikupljanja sertifikata upravo za konferencije kao što je ova danas. Naša struka se kada govorimo o kompetentnosti i znanju visoko kotira, a ono što nam nedostaje jeste uređenje apotekarskog sektora. Nadamo se da će se kroz usvajanje zakona o apotekarskoj delatnosti i apotekarski sektor podići na značajno viši nivo – istakla je Svetlana Stojkov, direktor farmaceutske komore Srbije.
Tokom celodnevnog programa, realizovani su brojni stručni paneli i akreditovani seminari. Osim Grada, konferenciju je podržala i Sosijet banka, a organizator i domaćin skupa, apotekarska ustanova “Melisa”, prilikom ovog dešavanja promovisala je svoj prvi broj novog časopisa.
K.J.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa