23. mart 2017.23. mar 2017.
RECEPT ZA USPEŠAN BRAK SUPRUŽNIKA BELjIĆ

Mladalačka ljubav zaborava nema

„U braku smo četrdeset jednu godinu. Uzajamno se dopunjujemo, pomažemo. Bude tu i nekih nesuglasica, ali uglavnom idemo napred“, kaže Dragomir. „Upoznala sam ga u osamnaestoj godini. To je bila ljubav na prvi pogled. Hvala Bogu, da bude odsad kao dosad“, dodaje Živana
Mladalačka ljubav zaborava nema. To potvrđuje i životna priča Dragomira i Živane Beljić. U svom zajedničkom životu istrajavaju više od četiri decenije.
- Znamo se od sedamdeset druge. Živela sam u Štitaru sa roditeljima, a on je dolazio kod tetke. Tako smo se upoznali. Zabavljali smo se tri godine, pa raskinuli. Svađa bila malo žešća tako da godinu dana nismo govorili. Za to vreme, u inat meni, on je našao drugu devojku, pa je čak i verio. Ipak, sudbina je odredila drugačije. Došao je po mene. Uzeli smo se sedamdeset šeste – priseća se sa osmehom Živana.
Od tada pa do danas prošli su mnogo toga zajedno kao što to obično biva u skladnom braku.
- U braku smo četrdeset jednu godinu. Uzajamno se dopunjujemo, pomažemo. Bude tu i nekih nesuglasica ali uglavnom idemo napred. Ono u mladosti bio je početak. Više strast, želja, razvijanje porodice, deca, izgradnja, napredovanje. Usklađujemo se, ne zavisimo ni od koga drugog – dodaje Dragomir, poznatiji kao Dragan.
Ni razdvojenost zbog Dragomirovog posla u Beogradu nije pokolebala njihovu ljubav. Ostali su istrajni i dosledni sebi. Sve su postigli, kako naš narod kaže „sa svojih deset prstiju“.
- Nas dvoje smo počeli od nule. Kad smo se uzeli nismo ništa imali. Dok smo radili u Beogradu i živeli u stanu kupili smo plac u Majuru. Za sve to vreme ulagali smo u gradnju kuće. Odgajili smo dve ćerke. Jedna je završila fakultet, druga višu školu. Udate su, imaju sinove, žive i rade u Beogradu. Sada smo u penziji. Imamo lep plac, baštu. Deca nam dolaze. Srećni smo – kaže Živana.
Svoje penzionerske dane ispunjavaju i učešćem u raznim sekcijama Gerontološkog kluba.
- Kao omladinac bavio sam se folklorom. Svoj radni staž stekao sam u kulturno-umetničkom društvu u Beogradu. Bez svega ovoga što doživljavamo u našem Klubu bila bi neka praznina. To nas nekako ispunjuje. Družimo se sa ljudima. Kad se družimo nešto i napravimo, pa i prezentujemo naš grad. Nastojimo da kad radimo to što bolje uradimo, da bude na nekoj visini – objašnjava Dragomir.
Recept za uspešan brak jednostavan je. Uz ljubav potrebno je dosta razumevanja i tolerancije.
- Upoznala sam ga u osamnaestoj godini. To je bila ljubav na prvi pogled. Hvala Bogu, da bude odsad kao dosad. Odlično funkcionišemo. Ponekad se i posvađamo, ali to je trenutno. Ja sam malo više osetljiva, pa se malo više ljutim za neke gluposti. Pored ljubavi i uživanja u zajedničkom životu najvažnije je razumevanje i tolerancija – poručuje Živana.


O. G

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa