30. mart 2017.30. mar 2017.
ITALIJANSKI INVESTITOR OTVARA 500 NOVIH RADNIH MESTA

SEDIŠTA IZ ŠAPCA ZA PORŠE, BMW I JAGUAR

Kompanija “Pasubio” bavi se proizvodnjom kožnih enterijera za auto-industriju. Ove godine zaposliće 200, mahom, žena, a u naredne tri godine još 300. Obišli smo sva moguća mesta i postrojenja koja su u Srbiji bila u ponudi, a Šabac najviše odgovara našim potrebama, kaže vlasnik kompanije Luka Preto
Kožni enterijeri luksuznih automobila od juna će izlaziti iz fabrike u Šapcu. Ugovor o kupovini hale za proizvodnju u ponedeljak je overen kod notara. Italijanska firma “Pasubio” kupila je proizvodni pogon u Mišaru od, takođe italijanske firme “Alijans van tobako”, i preuzela sve njene radnike. Ove godine zaposliće 200, mahom, žena, a u naredne tri godine još 300.
Kompanija “Pasubio” bavi se proizvodnjom kožnih enterijera za auto-industriju. Lideri su u proizvodnji enterijera za vozila visoke klase. Glavni klijent im je Porše, a pored njih rade i za Jaguar, Bentli, Lamborgini, BMNj, Rendž rover. Prva proizvodnja u Šapcu radiće se za Jaguar, a od naredne godine počinje proizvodnja za Porše i BMNj.
Vlasnik “Pasubia”, Luka Preto, istakao je da bi zbog rokova za koje su vezani ugovorima sa svojim klijentima, proizvodnja morala da počne pre juna. Zbog toga se nada da će imati podršku lokalne samouprave, da bi što pre dobili potrebne dozvole.
-Delatnost kojom se bavimo nema loš uticaj na životnu sredinu, jer radimo samo sečenje i šivenje delova za pravljenje kožnih enterijera. Proizvodnju smo do sada imali samo u Italiji, a sada će deo proizvodnje biti prebačen u Šabac. Sve što u budućnosti planiramo od novih proizvoda radiće se ovde. Obišli smo sva moguća mesta i postrojenja koja su u Srbiji bila u ponudi, a Šabac najviše odgovara našim potrebama, kako zbog same hale tako i zbog logističkih razloga, naveo je Preto.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da će Grad učiniti sve da italijanski investitor dobije dozvole za početak rada u najkraćim rokovima. Kaže da se na ovaj način šalje dobra poruka i drugim italijanskim investitorima i da su čelnici “Pasubia” najavili da će već u narednim danima Šabac biti tema njihovih razgovora sa partnerima.
-Mi smo sa ovom kompanijom pregovarali više od pola godine. Birali su odgovarajuću lokaciju i pravu lokalnu samoupravu. Drago mi je što su izabrali Šabac i to nije slučajno. Imali smo opciju braunfilda i grinfilda. Grinfild je podrazumevao da kupe zemlju u Industrijskoj zoni i zidaju novu fabriku. Međutim, oni imaju rokove i obaveze iz ugovora i za kratko vreme moraju da počnu proizvodnju. Očekujemo da u nerednih mesec dana postave mašine i da krene proizvodnja, rekao je gradonačelnik.
“Pasubio” je kupio 4 hektara zemlje i 5.000 metara kvadratnih proizvodne hale. Ukoliko sve bude teklo po planu, italijanski investitor planira da u naredne dve godine duplira obim posla. Angažovaće uglavnom žene koje umeju da seku i šiju kožu.
Posao za 3.000 Šapčana
-Nastavljamo da ispunjavamo obećanja koja smo dali da će u Šapcu zaista svako dobiti priliku da radi. Šabac je dobro mesto za investicije. Posle Jazakija ovo je još jedna velika i važna investicija. Uz ove dve velike kompanije i još 11 firmi u Industrijskoj zoni, doći će još jedan investitor sledeće nedelje i to će biti blizu 3.000 novih radnih mesta za naše sugrađane, rekao je Nebojša Zelenović.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa